ZMLK-onderwijs: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
→‎Intelligentie: Wat ik heb opgeschreven bedoel ik met leerlingen die een grote ontwikkelingsachterstand hebben, waarvan het IQ onder de 50 bij een matige, ernstige of een diepe verstandelijke beperking kan zijn of tussen de 50 en 85 van een lichte verstandelijke beperking. Met vriendelijke groet, Tymo.
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
speciaal onderwijs zmlk
Regel 4: Regel 4:
Het ZMLK behoort tot cluster 3 van het [[speciaal onderwijs]]. Tot cluster 3 behoren scholen die onderwijs verzorgen voor meervoudige, verstandelijke en lichamelijk gehandicapte kinderen, waarvan het een zeer kleine kans is dat ze het reguliere onderwijs kunnen volgen.
Het ZMLK behoort tot cluster 3 van het [[speciaal onderwijs]]. Tot cluster 3 behoren scholen die onderwijs verzorgen voor meervoudige, verstandelijke en lichamelijk gehandicapte kinderen, waarvan het een zeer kleine kans is dat ze het reguliere onderwijs kunnen volgen.


== Intelligentie ==
== ZMLK-onderwijs ==
Plaatsing op een school voor ZMLK is afhankelijk van het [[Intelligentiemeting|IQ]] van het kind. Dit moet onder de 50 zijn of tussen de 50 en 85 met aanvullende problematieken. Dit kunnen zijn: sociaal emotionele achterstand, een informatieverwerkingsstoornis (bijvoorbeeld [[ADHD]], [[autisme]]) en een leerachterstand.
VerplichtPlaatsing op een school voor ZMLK is afhankelijk van het [[Intelligentiemeting|IQ]] van het kind. Dit moet onder de 50 zijn of tussen de 50 en 85 met aanvullende problematieken. Dit kunnen zijn: sociaal emotionele achterstand, een informatieverwerkingsstoornis (bijvoorbeeld [[ADHD]], [[autisme]]) en een leerachterstand. kinderen in zmlk onderwijs krijgen geen diploma maar arbeidstoeleiding volgens het Inrichtingsbesluit WVO is speciaal onderwijs toegestaan minister van onderwijs arie slob zei laat een ding duidelijke zijn kinderen die in het speciaal onderwijs horen bijven daar niet kind op perse plek in regulier onderwijs commissie van begeleiding (CVB) en samenwerkingsverband (SWV) bepalen of kind toch naar het regulier onderwijs mag zmlk onderwijs is ook slecht segregatie en tegen verklaring van salamanca 1994 vn verdrag inzake personen met handicap 2006 sommige landen heb het eerlijke inclusie onderwijs waaronder finland verengid koninkrijk


== Zie ook ==
== Zie ook ==

Versie van 5 jun 2020 16:44

ZMLK-onderwijs is een onderwijsvorm gericht op zeer moeilijk lerende kinderen, kinderen met een verstandelijke handicap/beperking of ernstige leerproblemen.

Cluster

Het ZMLK behoort tot cluster 3 van het speciaal onderwijs. Tot cluster 3 behoren scholen die onderwijs verzorgen voor meervoudige, verstandelijke en lichamelijk gehandicapte kinderen, waarvan het een zeer kleine kans is dat ze het reguliere onderwijs kunnen volgen.

ZMLK-onderwijs

VerplichtPlaatsing op een school voor ZMLK is afhankelijk van het IQ van het kind. Dit moet onder de 50 zijn of tussen de 50 en 85 met aanvullende problematieken. Dit kunnen zijn: sociaal emotionele achterstand, een informatieverwerkingsstoornis (bijvoorbeeld ADHD, autisme) en een leerachterstand. kinderen in zmlk onderwijs krijgen geen diploma maar arbeidstoeleiding volgens het Inrichtingsbesluit WVO is speciaal onderwijs toegestaan minister van onderwijs arie slob zei laat een ding duidelijke zijn kinderen die in het speciaal onderwijs horen bijven daar niet kind op perse plek in regulier onderwijs commissie van begeleiding (CVB) en samenwerkingsverband (SWV) bepalen of kind toch naar het regulier onderwijs mag zmlk onderwijs is ook slecht segregatie en tegen verklaring van salamanca 1994 vn verdrag inzake personen met handicap 2006 sommige landen heb het eerlijke inclusie onderwijs waaronder finland verengid koninkrijk

Zie ook