De tikkende tinkan: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
aanpassing - het album is nu uit, en wat er stond was een "trailer" voor dit verhaal volgens mij.
Regel 9: Regel 9:


==Het verhaal==
==Het verhaal==
Een kapotte stofzuiger is het begin van een avontuur dat, door de dampkring heen, tot op de maan leidt. Een oude bekende, [[Theofiel Boemerang]] (uit o.a. ''[[De Texasrakkers]]'') duikt weer op, ditmaal aan het hoofd van zijn eigen schoonmaakbedrijf. Hij sluit een geweldige zakendeal en een paar dagen later staat er een logo op de maan. Zou er een verband zijn? Suske en Wiske gaan de ruimte in om het mysterie te onderzoeken. En wie is die Tinkan, de geheimzinnige aanbidder van Tante Sidonia? Het belooft een album te worden dat je tot in de zevende hemel en daar voorbij zal brengen....
Een kapotte stofzuiger is het begin van een avontuur dat, door de dampkring heen, tot op de maan leidt. Een oude bekende, [[Theofiel Boemerang]] (uit o.a. ''[[De Texasrakkers]]'') duikt weer op, ditmaal aan het hoofd van zijn eigen schoonmaakbedrijf. Hij sluit een geweldige zakendeal en een paar dagen later staat er een [[logo]] op de maan. Suske en Wiske gaan de ruimte in om het mysterie te onderzoeken. Tante Sidonia heeft een geheimzinnige aanbidder, Tinkan, die in het verhaal ook wordt ontmaskerd.


===Achtergronden bij het verhaal===
===Achtergronden bij het verhaal===
Halverwege september 2006 vermeldde [[Studio Vandersteen]] op haar website de titel van dit verhaal, maar over de inhoud is nog weinig bekend. Het zou moeten gaan over een schroothandelaar of groothandel in ijzerwaren en iets dat 's nachts rond drie uur een tikkend geluid maakt.
Halverwege september 2006 vermeldde [[Studio Vandersteen]] op haar website de titel van dit verhaal, maar over de inhoud was toen nog weinig bekend. Men dacht dat het zou moeten gaan over een schroothandelaar of groothandel in ijzerwaren en iets dat 's nachts rond drie uur een tikkend geluid maakt.


==Uitgaven==
==Uitgaven==

Versie van 7 dec 2006 15:33

Sjabloon:Stripverhaal

De tikkende tinkan is een stripverhaal uit de reeks van Suske en Wiske. Het wordt geschreven door een scenario- en tekenteam onder leiding van Peter van Gucht en Luc Morjaeu. De eerste albumuitgave is op 28 februari 2007.

Het verhaal

Een kapotte stofzuiger is het begin van een avontuur dat, door de dampkring heen, tot op de maan leidt. Een oude bekende, Theofiel Boemerang (uit o.a. De Texasrakkers) duikt weer op, ditmaal aan het hoofd van zijn eigen schoonmaakbedrijf. Hij sluit een geweldige zakendeal en een paar dagen later staat er een logo op de maan. Suske en Wiske gaan de ruimte in om het mysterie te onderzoeken. Tante Sidonia heeft een geheimzinnige aanbidder, Tinkan, die in het verhaal ook wordt ontmaskerd.

Achtergronden bij het verhaal

Halverwege september 2006 vermeldde Studio Vandersteen op haar website de titel van dit verhaal, maar over de inhoud was toen nog weinig bekend. Men dacht dat het zou moeten gaan over een schroothandelaar of groothandel in ijzerwaren en iets dat 's nachts rond drie uur een tikkend geluid maakt.

Uitgaven

Sjabloon:Albumuitgaven2


Externe link