Tau-neutrino: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Johan N (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Drirpeter (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
{{wb}}
{{wb}}
Een '''tauon-neutrino''' (symbool <math>\nu_\tau</math>, massa <18 MeV) is een ongeladen [[elementair deeltje]] van de groep van de [[lepton]]en. Het is het [[neutrino]] dat correspondeert met het [[tauon]].
Een '''tauon-neutrino''' (symbool <math>\nu_\tau</math>) is het [[neutrino]] dat overeenstemt met het [[tauon]].


Het is een ongeladen [[lepton]]. Het behoort dus tot de [[elementaire deeltjes]] of meer algemeen tot de [[subatomaire deeltjes]]. Het tauon-neutrino heeft een [[spin]] 1/2 en is daarom een [[fermion]]. Het is nog niet bekend, of het tauon-neutrino een massa bezit, maar als het er één bezit, dan is ze kleiner dan 18 MeV.
Het tauon-neutrino is een neef van het [[elektron-neutrino]] en het [[muon-neutrino]].


Het tauon-neutrino is een neef (3e generatie) van het [[elektron-neutrino]] (1e generatie) en het [[muon-neutrino]] (2e generatie).
Meer informatie is te vinden onder [[Standaardmodel]].

Meer informatie is te vinden onder het [[Standaardmodel]].


[[categorie:deeltje]]
[[categorie:deeltje]]

Versie van 29 mrt 2007 11:30

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Een tauon-neutrino (symbool ) is het neutrino dat overeenstemt met het tauon.

Het is een ongeladen lepton. Het behoort dus tot de elementaire deeltjes of meer algemeen tot de subatomaire deeltjes. Het tauon-neutrino heeft een spin 1/2 en is daarom een fermion. Het is nog niet bekend, of het tauon-neutrino een massa bezit, maar als het er één bezit, dan is ze kleiner dan 18 MeV.

Het tauon-neutrino is een neef (3e generatie) van het elektron-neutrino (1e generatie) en het muon-neutrino (2e generatie).

Meer informatie is te vinden onder het Standaardmodel. Sjabloon:Navigatie Fysische deeltjes