A-merk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door 它是我 (overleg | bijdragen) op 25 nov 2009 om 10:01. (Versie 19077835 van 217.136.53.223 (overleg) ongedaan gemaakt. - Het was correct Nederlands zo.)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

In de consumentengoederen wordt met een A-merk een merk bedoeld dat een hoge naamsbekendheid en goede reputatie heeft en toonaangevend is qua prijs en kwaliteit van dat specifieke goed. Voor A-merken wordt vaak reclame gemaakt om de naamsbekendheid te vergroten en gevestigde reputatie te handhaven of zelfs te versterken.

Supermarkten proberen met deze A-merken te concurreren door zogenaamde huismerken te voeren, die vaak qua vormgeving van de verpakking op het A-merk lijken.

Ook wel: de merken met een distributiespreiding van meer dan 75%, dat wil zeggen dat ze in zeker driekwart van de in aanmerking komende winkels in de branche verkrijgbaar zijn. Omdat er tevens op grote schaal reclame voor wordt gemaakt, zijn ze vrij bekend: ze beheersen zo'n 2/3 van de markt. Een A-merk straalt kwaliteit, status en zekerheid uit en heeft daardoor een hoge toegevoegde waarde. (bron: Verhage, grondslagen van de Marketing).