Strand Nulde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Kleuske (overleg | bijdragen) op 8 jun 2013 om 12:20. (Wijzigingen door Hydrogen (Overleg) hersteld tot de laatste versie door 217.121.86.189)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Strand Nulde is een bekende zwem- en surflocatie aan het Nuldernauw, direct ten westen van de A28 bij afrit 10, en slechts een tiental kilometers verwijderd van Harderwijk.

In de zomermaanden weten veel mensen Strand Nulde als dagrecreatieplaats te vinden doordat het zowel voor inwoners vanuit Zwolle en omgeving alsook vanuit Amersfoort vrij gemakkelijk te bereiken is. Een vijftal kilometers verder in noordelijke richting ligt ook nog Strand Horst. Groot voordeel is dat beginnende surfers hier bijna overal kunnen staan. Ook bij harde wind (uitputting) wordt hier dankbaar gebruik van gemaakt.

Ook voor gezinnen met kinderen is Strand Nulde geschikt. Kinderen kunnen er zwemmen, er zijn diverse speeltoestellen en er is een zonne- en speelweide. Het gebied wordt beheerd en geëxploiteerd door RGV.

Jaarlijks wordt op dit strand in juli de Beach Pull gehouden.

Drama in 2001

Op 27 augustus 2001 werd bij strand Nulde een deel van het lichaampje van een meisje gevonden. Ze zou bekend worden onder de naam Het meisje van Nulde. Maanden later bleek het om de 4-jarige Rowena Rikkers uit Dordrecht te gaan. Ze was door de vriend van haar moeder mishandeld dat ze was komen te overlijden.

TEST