Parvati Patil

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Robbot (overleg | bijdragen) op 30 aug 2007 om 15:10. (robot Eraf: sv:Parvati Patil)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Sjabloon:HP-personage

Parvati Patil is een karakter uit de Harry Potter serie. In het boek is zij een klasgenote van Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel. Ook zij zat in Griffoendor. Ze heeft een tweelingzus in Ravenklauw zitten, genaamd Padma Patil. Ze is een erg knap meisje. Ze is getint, heeft lang zwart haar en donkerbruine ogen. Op Zweinstein draagt ze het verplichte gewaad. Daan Thomas noemde haar een van de mooiste meisjes in hun jaar.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Parvati is de beste vriendin van Belinda Broom. Ze kan het ook goed met Hermelien Griffel vinden. Haar lievelings schoolvak is Waarzeggerij, ze vindt professor Zwamdrift én Firenze erg knap en aanbidt hen, samen met Belinda. Ook vindt ze Verzorging van de Fabeldieren erg leuk, maar alleen als ze les krijgt van professor Varicosus. Professor Varicosus valt een aantal keren in voor Hagrid. In haar vierde jaar gaat ze met Harry Potter naar het kerstbal, wat ze waarschijnlijk heel erg leuk vindt. Maar tot haar spijt wil Harry niet met haar dansen en ze gaat daarna dansen met een jongen uit Beauxbatons. Diezelfde jongen vraagt haar uit naar Zweinsveld, een magisch dorpje.

In het vijfde jaar is ze lid van Strijders van Perkamentus (SVP).

Als ze in haar zesde jaar zit, willen haar ouders haar en haar tweelingzus van school halen. De ouders vinden het namelijk niet veilig genoeg op Zweinstein, nadat ze er achter kwamen wat er met Katja Bell was gebeurd. Maar (gelukkig) mogen ze op Zweinstein blijven, omdat er niets bijzonders meer was gebeurd. Als Belinda verkering heeft met Ron Wemel, vindt ze het niet erg leuk. Het begon haar te irriteren. Na de dood van Albus Perkamentus komt ze samen met haar zus, Padma Patil, niet meer opdagen voor het ontbijt.

Sjabloon:HP Personage