Sportpaleis Group

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-01-2019
Genomineerd wegens reclame   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering  

Omdat de pagina volgens minstens één medewerker voornamelijk reclame bevat of bevatte is deze op de lijst met te beoordelen pagina's gezet.
De hiervoor opgegeven reden is: Promotie van bedrijf

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden. Het kan zijn dat het onderwerp wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in deze vorm. Wikipedia is geen medium voor werving en promotie, maar een encyclopedie met neutraal standpunt.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

De Sportpaleis Group is een bedrijf dat de exploitatie van verschillende arena's en theaters in handen heeft in België. Het bedrijf is gevestigd in Antwerpen. Onder de groep vallen drie grote bedrijven : NV Antwerps Sportpaleis, PSE Belgium (Promotor voor Speciale Evenementen) en Tele Ticket Service (een ticketingbureau dat instaat voor het verkopen van tickets voor alle events in de zalen van de Sportpaleis Group).

Geschiedenis[bewerken]

De Sportpaleis Group ontstond nadat NV Antwerps sportpaleis in 2012 de exploitatie van de Grenslandhallen en de Ethias Arena overnam.[1]
In 2013 volgde opnieuw uitbreiding door overname van de dagelijkse leiding van Vorst Nationaal dat wel eigendom bleef van Music Hall Group.
Een jaar later volgt overname van de Capitole en de Stadsschouwburg Antwerpen.
Hierdoor werd de Sportpaleis Group één van de marktleiders in België op het vlak van arena exploitatie.[2] [3].

Anno 2018 wordt de organisatie geleid door Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke, ook de organisatoren van Night of the Proms.

Zalen en locaties[bewerken]

Antwerpen : Sportpaleis (Antwerpen) , Lotto Arena en Stadsschouwburg Antwerpen
Brussel : Vorst Nationaal
Gent : Capitole
Hasselt :Ethias Arena, Ethias Theater en Expo Hasselt


Externe link[bewerken]