Ethias Arena

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

De Ethias Arena in Hasselt is de grootste zaal van het Grenslandhallencomplex. In 2004 werd op 6 maanden tijd de grootste overdekte evenementenhal van de Benelux gebouwd. De Ethias Arena heeft een bruto vloeroppervlakte van 13.600 m² en een maximumcapaciteit van meer dan 16.000 personen zittend of meer dan 21.000 personen staand. Ze wordt onder andere gebruikt voor concerten, sportevenementen, spektakels en congressen. Samen met de Ethias Arena zijn de Grenslandhallen uitgebreid met een Plaza, Studio, artiestendorp en een ruimere parking.

De Ethias Arena beschikt over multi-functionele tribunes waardoor de zaalopstelling indien gewenst van dag tot dag kan veranderen en zo aangepast wordt aan de grootte en de noden van het evenement.

De akoestiek in de Ethias Arena is uitstekend. Bij een volle zaal schommelt de akoestiek tussen 1,5 en 2,8 volgens de wet van Sabine.

Sinds einde 2004 hebben al verschillende grote artiesten in de Ethias Arena opgetreden waaronder Destiny's Child, Tiësto, André Rieu, Frans Bauer, Get Ready!, Fugees, Clouseau, Natalia, Dana Winner en Rob de Nijs.

Jaarlijkse evenementen zijn onder andere het Schlagerfestival, de Lotto-wielerzesdaagse, de Dierenhappening en de Jumping van Hasselt.

Eind 2005 werd Plopsa Indoor Hasselt aan de Grenslandhallen toegevoegd, het eerste overdekte themapark van België. Het complex trekt elk jaar meer dan 1 miljoen bezoekers aan.

Capaciteit[bewerken]

De Ethias Arena heeft een bruto vloeroppervlakte van 13.600 m², de zaalindeling kan desgewenst van dag tot dag veranderd worden.

Maximumaantal toeschouwers[1][bewerken]

Receptie

  • 10.000

Congres

  • 12.000

Concert

  • 17.000 zitplaatsen
Of
  • 21.500 staanplaatsen

Belangrijke feiten[bewerken]

  • In 2005 vond in de Ethias Arena het Junior Eurovisiesongfestival plaats.
  • Op 13 oktober 2007 vonden in Hasselt de TMF-Awards plaats met een recordopkomst van meer dan 19 000 bezoekers.
  • Op 12 april 2008 was er de eerste editie van I love the 90's - The party, met meer dan 21 000 bezoekers was het de grootste fuif ooit in een evenementenhal in België.

Externe link[bewerken]