Get Ready!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Get Ready!
Get Ready! op 30 nov 2019 bij de Story Showbizz Awards in 't Kuipke Gent
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1995–heden
Oorsprong België
Genre(s) Pop
Label(s) Play That Beat, Virgin, EMI, Centropa, CNR Records, Warner Music Group
Leden
Zang Jimmy Samijn (1995-heden)
Glenn De Gendt (1995-2008, 2017-heden)
Jean-Marie (JM) Desreux (1995-2008, 2017-heden)
Koen Bruggemans (1995-heden)
Oud-leden
Zang Kenny Philippaars (2008-2017)
Tom De Blaes (2008-2014)
Bob Van Kerkoerle (2014-2017)
Dimitri Vantomme (DIMI) (2020-2021)
Officiële website
(en) Allmusic-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Get Ready! is een Belgische popgroep/boyband. De groep werd in 1995 opgericht en boekte in Vlaanderen grote successen met nummers als Diep (zo diep), Laat en Marjolijn.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Succesjaren (1996–2000)[bewerken | brontekst bewerken]

Get Ready! werd in 1995 gevormd door Jimmy Samijn, Glenn De Gendt, Jean-Marie (JM) Desreux en Koen Bruggemans. Oorspronkelijk was er ook een vijfde jongen, Roberto, bij betrokken, maar hij haakte uiteindelijk af. Begin 1996 bracht Get Ready! haar eerste single uit, getiteld Diep (zo diep). Deze betekende meteen de doorbraak voor de groep: ondanks een aarzelende start in de Ultratop 50 werd het nummer een top 10-hit en behaalde het de eerste plaats van de Vlaamse Top 10. De single werd bovendien bekroond met een gouden plaat. De drie volgende singles (Laat, Vuur en Wachten op jou (een bewerking van Right Here Waiting van Richard Marx)) werden eveneens grote successen: deze belandden alle drie op de tweede plaats van de Ultratop en werden net als Diep nummer 1-hits in de Vlaamse Top 10. Get Ready! veroverde hiermee in razend tempo de status van populairste boyband van Vlaanderen. In de zomer van 1996 won de groep bij Radio 2 Zomerhit de prijs voor "beste debuut". Niet veel later, in het najaar van 1996, was hun eerste studioalbum een feit. Dit album, simpelweg Get Ready! genaamd, behaalde de eerste plaats van de Vlaamse albumlijst en was qua verkoopcijfers goed voor dubbel platina.

Get Ready! tijdens een concert in Brussel

De reeks top 10-hits werd in 1997 voortgezet met Dromen, Marjolijn en Geef me tijd (een duet met Liliane Saint-Pierre). De twee eerstgenoemde singles behaalden de gouden status. De zomerhit Marjolijn werd de bestverkochte Get Ready!-single ooit, maar ook de eerste die er niet in slaagde op nummer 1 van de Vlaamse Top 10 te belanden; het nummer werd daar wekenlang van de eerste plaats gehouden door Als de dag van toen van Mama's Jasje. Ondertussen spande Get Ready! een rechtszaak aan tegen het Belgische holebitijdschrift ZiZo-magazine, dat geschreven had dat de leden van de groep homoseksueel waren. Hoewel ze in het gelijk werden gesteld, zouden verschillende leden jaren later toegeven toch homoseksueel te zijn.[1]

In de zomer van 1997 werd Get Ready! gevraagd als voorprogramma voor Michael Jackson in Oostende. De groep was op dat moment volop bezig met de opname van hun tweede cd Go For It!, die in het najaar verscheen. Op 11 november 1997 werd een concert gegeven in Vorst Nationaal. Het afsluitende nummer van dat concert was Samen, dat hen enkele weken later opnieuw een top 10-notering opleverde en bovendien doorstootte naar de eerste plaats van de Vlaamse Top 10. In dezelfde periode bracht Get Ready! tevens een stripboek uit, De Geheimzinnige Fan. Er werden meer dan 40.000 exemplaren van verkocht. In totaal verschenen er vier strips en bijbehorende poppen, waarmee de populariteit van de groep nogmaals werd bevestigd.

In het voorjaar van 1998 scoorde Get Ready! wederom een grote hit met Requiem 1998, waarvoor werd samengewerkt met het koor Fine Fleur. Ook deze single werd bekroond met een gouden plaat. In aanloop naar het derde album Apollo, dat in oktober van dat jaar werd uitgebracht, bleef de groep met de singles Happy end en Eigen zin prominent aanwezig in de Vlaamse hitlijsten. Na twee concerten in de Brusselse Ancienne Belgique in november 1998 werd Zeemeermin hun voorlopig laatste Nederlandstalige single. De groep schakelde over op het Engels en in mei 1999 verscheen hun eerste Engelstalige album The Mission, dat onder leiding van Phil Harding werd opgenomen in Londen. De single I still luv u bereikte de top 10 van de Ultratop, maar de daaropvolgende singles (A girl like you, Skin connection en Silent like the rain) boekten heel wat minder succes. Get Ready! ging op tournee in Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika, waar nummers als Una vez mas, Halfway there en Everytime I think of you goed ontvangen werden. In 2000 bracht de groep toch weer een Nederlandstalige single uit: Ga door. Dit lied stond ook op hun gelijknamige verzamelalbum met muzikale hoogtepunten. Eind 2000 ging Get Ready! uit elkaar en zowel Jimmy als Glenn probeerden het solo.

Korte comebacks (2002–2016)[bewerken | brontekst bewerken]

Get Ready! maakte in 2002 een comeback met de single Kom nu maar, dat een bescheiden hitje werd. De groep bracht met Incognito ook weer een geheel nieuw album uit, maar de verkoop viel tegen en Get Ready! stopte daarop opnieuw.

In 2006 verzorgden de groepsleden nog eenmalig een liveoptreden in de slotaflevering van Het Swingpaleis. Daarin zongen ze hun liedjes Diep en Laat. Hoewel de groep verklaarde geen comeback meer te zullen maken, stond Get Ready! die zomer met een nieuwe single (getiteld Jaleo) in 10 om te zien. In 2007 stapte Jean-Marie (JM) uit de band, in 2008 verliet ook Glenn de groep.

In september 2008 stond Get Ready! opnieuw met vier personen op het podium. Na lange auditierondes voor zowel zang als dans waren het Kenny Philippaars en Tom De Blaes die de vertrokken leden vervingen. Ze waren tien jaar jonger dan de overgebleven oudgedienden en kregen daardoor nu de grote aandacht van de vrouwelijke fans. Get Ready! ging opnieuw op tournee door Vlaanderen en was onder meer de verrassingsact op De Foute Party in juni 2009. Met de single Diep 2009, een remix van hun debuuthit Diep, stond de groep daarna tweemaal het podium van Hit the road, een muziekprogramma op VTM.

In januari 2011 was er de nieuwe single Iemand zoals jij, waarmee Get Ready! de zesde plaats bereikte in de Vlaamse top 10. De groep bleef actief optreden en was te zien op grote evenementen, zoals in 2012 op het Schlagerfestival en in 2013 (samen met 2 Unlimited en Poco Loco Gang) op Back To The 90's in het Antwerpse Sportpaleis. In 2014 volgde een nieuwe wijziging in de groepssamenstelling toen Tom De Blaes wegens een te drukke agenda opstapte en vervangen werd door Bob Van Kerkoerle.

Vier jaar na Iemand zoals jij kwam op 1 juni 2015 de single Sterrenregen uit. De choreografie in de bijhorende videoclip werd gebaseerd op Spreken met ondersteuning van gebaren (SMOG). In maart 2016 volgde een jubileumsingle naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de groep: Ik vraag me af. Dit betrof een duet met Cliff Vrancken (alias Cliffke van K.I.A.).

Reünie van de oorspronkelijke groep (2017)[bewerken | brontekst bewerken]

In januari 2017 maakte Get Ready! bekend dat de groep opnieuw verderging zoals deze in 1995 was begonnen. Kenny Philippaars en Bob Van Kerkoerle hielden het voor gezien en Glenn De Gendt en Jean-Marie (JM) Desreux voegden zich na negen jaar afwezigheid opnieuw bij Jimmy Samijn en Koen Bruggemans. In deze originele samenstelling werd meteen een nieuwe single uitgebracht, getiteld Feniks.

Enkele weken later bracht de groep, ter gelegenheid van haar 21-jarig bestaan, een dubbele compilatie-cd uit (XXI), met op de eerste schijf alle uitgebrachte singles en op de tweede een selectie van overige liedjes, alsook de Spaanstalige. Het album verkocht goed en bereikte de vierde plaats van de Vlaamse albumlijst. De single Dat heerlijke gevoel werd tegelijkertijd een top 10-hit in de Vlaamse Top 50. Eind april volgde een jubileumconcert te Ninove. Het oorspronkelijke plan om één concert te geven werd vanwege de belangstelling uitgebreid naar twee concerten. Het jubileumconcert kreeg de toepasselijke naam XXI en betekende ook de aftrap van een nieuwe tournee van de groep.

In de zomer van 2017 bracht Get Ready! nog twee singles uit: De allerliefste (in juni) en Mis (in september). In Wallonië kwam bovendien de single Torremolinos op de markt, een samenwerking met Sttellla. De drie nummers waren voorsmaakjes van het nieuwe studioalbum Therapy, dat eind september 2017 verscheen. Naast Sttellla werkten ook Voice Male, Liliane Saint-Pierre, Frank Vander Linden, David Salamon (Arbeid Adelt!), Jasper Publie (Bandits) en The Horns aan dit album mee. Therapy kwam in Vlaanderen tot de achtste plaats.

In maart 2018 coverde Get Ready!, tien jaar na het overlijden van Benny Neyman, diens hit Ik weet niet hoe. Op 20 juli van dat jaar, aan de vooravond van de Nationale Feestdag, was de groep te gast op Bal National in Brussel, waar ze voor een volgelopen Vossenplein en de koninklijke familie een 45 minuten durend optreden mochten brengen. Deze show werd tevens live uitgezonden op BRUZZ en Bx1.

Op 30 november 2019 kondigde Koen Bruggemans aan dat een nieuwe wending in zijn carrière niet langer te combineren viel met voltijds optreden met Get Ready!. Hij werd op het podium, waar nodig, opgevolgd door Dimitri Vantomme. In augustus 2021 bracht de groep ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan een herwerkte versie uit van hun allereerste hit Diep. Deze single, toepasselijk Diep 25 genoemd, was een voorbode van het album Samen - 25 jaar Get Ready!, dat in oktober 2021 is verschenen.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De cd met de bandleden in austronautenpakken

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Get Ready! 1996 09-11-1996 1 (1wk) 44 2x Platina
Go For It! 1997 01-11-1997 4 30 Platina
Apollo 1998 24-10-1998 6 13 Goud
The Mission 1999 05-06-1999 2 9
Het beste van Get Ready! - Ga door 2000 28-10-2000 37 2 Verzamelalbum
Best of Get Ready! XXI 2017 04-03-2017 4 21 Verzamelalbum
Therapy 2017 07-10-2017 8 6
Samen - 25 jaar Get Ready! 2021 16-10-2021 6 6

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Diep (zo diep) 1996 17-02-1996 5 21 Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Goud
Laat 1996 08-06-1996 2 17 Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Vuur (diep in mij) 1996 05-10-1996 2 16 Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Wachten op jou 1996 14-12-1996 2 15 Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Dromen 1997 05-04-1997 3 15 Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Goud
Marjolijn 1997 21-06-1997 7 16 Nr. 2 in de Vlaamse Top 10
Goud
Geef me tijd 1997 27-09-1997 7 12 met Liliane Saint-Pierre
Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Stop... ou... encore? 1997 29-11-1997 40 2 met Plastic Bertrand
Samen 1997 13-12-1997 8 10 Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Requiem 1998 1998 11-04-1998 5 12 Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Goud
Happy end 1998 18-07-1998 9 11 Nr. 2 in de Vlaamse Top 10
Eigen zin 1998 03-10-1998 15 8 Nr. 1 in de Vlaamse Top 10
Zeemeermin 1998 05-12-1998 26 5 Nr. 2 in de Vlaamse Top 10
I still luv u 1999 27-02-1999 10 8
A girl like you 1999 15-05-1999 29 4
Skin connection 1999 03-07-1999 tip 11 -
Silent like the rain 1999 16-10-1999 47 1
Everytime I think of you 2000 17-06-2000 tip 11 -
Ga door 2000 14-10-2000 46 2 Nr. 5 in de Vlaamse Top 10
Kom nu maar 2002 27-07-2002 35 3 Nr. 5 in de Vlaamse Top 10
Beats of Love 2002 09-11-2002 48 1 met Amanda Lear
Jaleo 2006 24-06-2006 tip 1 -
Vrij 2007 14-07-2007 tip 15 -
Diep 2009 2009 15-08-2009 tip 15 - Nr. 10 in de Vlaamse Top 10
Iemand zoals jij 2011 15-01-2011 tip 28 - Nr. 6 in de Vlaamse Top 10
Sterrenregen 2015 06-06-2015 tip 30 - Nr. 16 in de Vlaamse Top 50
Ik vraag me af 2016 26-03-2016 tip - met Cliffke
Nr. 20 in de Vlaamse Top 50
Feniks 2017 21-01-2017 tip 31 - Nr. 15 in de Vlaamse Top 50
Dat heerlijke gevoel 2017 25-03-2017 tip 8 - Nr. 7 in de Vlaamse Top 50
De allerliefste 2017 24-06-2017 tip - Nr. 44 in de Vlaamse Top 50
Mis 2017 09-09-2017 tip - Nr. 27 in de Vlaamse Top 50
Hogere sferen 2017 21-10-2017 tip - met Voice Male
Nr. 36 in de Vlaamse Top 50
Ik weet niet hoe 2018 31-03-2018 tip 29 - Nr. 14 in de Vlaamse Top 50
Op 2019 06-07-2019 tip - Nr. 46 in de Vlaamse Top 50

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Get Ready! (1996)[bewerken | brontekst bewerken]

Get Ready! (limited edition) (1996)[bewerken | brontekst bewerken]

 • Get Ready!
 • So far away
 • Deep
 • Moa ven toh
 • Right here waiting
 • Diep (Extended Remix)
 • Diep (Remix)
 • Laat (Extended Remix)
 • Laat (Remix)

Go For It! (1997)[bewerken | brontekst bewerken]

Go For It! (limited edition) (1997)[bewerken | brontekst bewerken]

 • Go For It!
 • Rock & Roll Part II (Live in Vorst Nationaal)
 • Marjolijn (Live in Vorst Nationaal)
 • Dance across the floor (met Petra) (Live in Vorst Nationaal)
 • Laat (Live in Vorst Nationaal)
 • Diep (zo diep) (Live in Vorst Nationaal)

Apollo (1998)[bewerken | brontekst bewerken]

 • Apollo 69
 • Eigen zin
 • Zeemeermin
 • Happy end
 • Dat heerlijke gevoel (Dat liefde heet)
 • Het wordt me teveel
 • Ruimtemissie
 • Rebelle (Succes)
 • Eenvoudige jongen
 • Ikaros
 • Requiem 1998 (Apollo Edition)
 • Johnny & Ellen
 • Zwarte panter

The Mission (1999)[bewerken | brontekst bewerken]

 • I Still Luv U
 • A Girl Like You
 • Over and Over
 • Skin Connection
 • Halfway There
 • Silent Like the Rain
 • If Ever You Need Somebody
 • You Mean Everything
 • Mine O Mine
 • One More Try
 • Gonna Kiss (Every Little Bit of Your Body)

Ga Door (2000)[bewerken | brontekst bewerken]

 • Diep (zo diep)
 • Laat
 • Vuur
 • Wachten op jou
 • Dromen
 • Marjolijn
 • Samen
 • Requiem 1998
 • Happy end
 • Eigen zin
 • Zeemeermin
 • Ga door
 • Klaar

Incognito (2002)[bewerken | brontekst bewerken]

 • Incognito
 • Kom nu maar
 • Jij bent gek
 • Beats of Love (met Amanda Lear)
 • Pegase (The Flying Horse)
 • Dicht bij jou
 • Jij bent mijn ster
 • Meer en meer
 • Seeing Is Believing
 • City
 • Hou het stil

Incognito bonus-video-cd:

 • Every Time I Think of You
 • A Girl Like You
 • Halfway There
 • I Still Luv U
 • Kom nu maar

Periode 2003–2016[bewerken | brontekst bewerken]

Singles:

 • Diep (remix 2009)
 • Iemand zoals jij (2011)
 • Sterrenregen (2015)
 • Ik vraag me af (2016) (feat. Cliffke)

XXI (Best of Get Ready!) (2017)[bewerken | brontekst bewerken]

Cd 1:

 • Diep
 • Laat
 • Vuur
 • Wachten op jou
 • Dromen
 • Marjolijn
 • Geef me tijd (feat. Liliane Saint-Pierre)
 • Stop ou encore (feat. Plastic Bertrand)
 • Samen
 • Requiem 1998
 • Happy end
 • Eigen zin
 • Zeemeermin
 • I Still Luv U
 • A Girl Like You
 • Ga door
 • Every Time I Think of You
 • Kom nu maar
 • Beats of Love (feat. Amanda Lear)
 • Jaleo
 • Feniks

Cd 2:

 • Ze wil me niet
 • Niet naar huis
 • Zilveren vleugels
 • De goede fee
 • Altijd alleen
 • Dat heerlijke gevoel
 • Het wordt me teveel
 • Ruimtemissie
 • Apollo 69
 • Eenvoudige jongen
 • Requiem 1998 (pianoversie)
 • Jij bent gek
 • Pegase
 • Hou het stil
 • Jij bent mijn ster
 • Klaar
 • Una vez más
 • Halfway There
 • Si me necesitas
 • Skin Connection
 • Silent Like The Rain

Therapy (2017)[bewerken | brontekst bewerken]

 • De laatste der Mohikanen
 • Noodkreet!
 • Feniks
 • De allerliefste
 • Klopgeest
 • Mis
 • Swingen
 • Hogere sferen
 • Torremolinos
 • Altijd prijs!
 • Get Ready! medley

Samen - 25 jaar Get Ready! (2021)[bewerken | brontekst bewerken]

 • Diep 25
 • Ik weet niet hoe
 • Op
 • Verdronken vlinder
 • Laat 25
 • Marjolijn 25
 • Dromen 25
 • Wachten op jou 25
 • De allerliefste
 • Happy end 25
 • Sterrenregen
 • Ik vraag me af (feat. Cliff Vrancken)
 • Feniks
 • Samen 25

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]