Sportweekend

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sportweekend is een Belgisch sportprogramma dat al jaren op de VRT wordt uitgezonden. De eerste aflevering kwam in 1960 op de buis en daarmee is Sportweekend samen met Het Journaal, Het Weer en Panorama een van de langstlopende programma's van de Vlaamse openbare televisieomroep.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Sportweekend ontstond uit de sportberichtgeving in het journaal op zondagavond. Na het journaal verscheen een zelfstandig programma rond de belangrijkste sportgebeurtenissen van het weekend op televisie. Er werden beeldreportages getoond en interviews in de studio gehouden met belangrijke sportfiguren.

Begin 2002 werd Sportweekend tijdelijk afgevoerd, na méér dan veertig jaar in de ether te zijn geweest. In het najaar van dat jaar verscheen het echter al weer op televisie, maar nu in de vorm van een praatprogramma. Drie seizoenen lang sprak Frank Raes met iconen uit de Belgische en internationale sportwereld. In 2005 werd het programma afgevoerd. Het praatprogramma was een productie van deMENSEN.

Sindsdien is Sportweekend opnieuw de naam voor de sportberichtgeving na het journaal op zondagavond.

Vanaf 6 december 2020 zond Eén vier weken lang 60 jaar Sportweekend uit, met archiefbeelden en interviews met voormalige en huidige sportjournalisten.[1]

Presentatoren[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Voorganger:
De Sportshow
Gouden Oog - Beste sportprogramma
1992, 1993
Opvolger:
Wereldkampioenschap voetbal 1994