Stargate Worlds

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Stargate Worlds
Uitgever(s) FireSky
Datum van uitgave  ?
Genre(s) MMORPG
Engine Unreal engine 3.0
Platform(s) Pc
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Stargate Worlds was een geplande MMORPG ontwikkeld door Cheyenne Mountain Entertainment. In het spel kunnen spelers online het universum van Stargate verkennen. Het spel zal beginnen met Stargate SG-1, maar ook Stargate Atlantis staat op de planning.

In 2009 werd bekendgemaakt dat wegens gebrek aan financiële middelen de ontwikkeling was stopgezet.

Omgeving[bewerken]

Stargate Worlds is geannuleerd. Cheyenne Mountain Entertainment is failliet.

Stargate Worlds begint in de wereld van Stargate SG-1, ten tijde van de oorlog tussen de Tau'ri en Goa'uld. Bespeelbare personages zijn in het begin de mensen, Goa'uld, Jaffa, en Asgard.

Gevechten[bewerken]

De gevechten in Stargate Worlds zullen elementen bevatten van first-person shooters. Spelers kunnen een groot aantal wapens van zowel aardse als buitenaardse oorsprong gebruiken.

Karakters[bewerken]

De karakters in Stargate World zullen anders zijn dan in de meeste andere MMORPG's. Zo zijn ze onder andere aangepast om aan te sluiten op de gevechtsstijl in het spel. De volgende groepen komen voor in het spel:

Archeoloog[bewerken]

Een expert in oude culturen en talen. De archeoloog is het 'Daniel Jackson' karakter. Ze kunnen met hun kennis gemakkelijk allianties vormen met anderen. Mogelijk is de archeoloog ook gespecialiseerd in diplomatie.

Asgard[bewerken]

Hoewel ze fysiek zwak zijn, zijn de Asgards meesters van technologie een hebben grote wetenschappelijke vaardigheden. Ze maken vooral gebruik van Drone technologie om te overleven. Hun drones kunnen onder andere vechten, genezen en analyseren.

De Asgard komen alleen voor aan de kant van de “goede” personages.

Goa'uld[bewerken]

De Goa'uld zijn in principe sterker dan andere spelers, maar hoeveel sterker is niet bekend. De Goa'uld krijgen vooral veel van hun kracht van hun dienaren. Verder hebben ze de beschikking over giffen.

Jaffa[bewerken]

De Jaffa in het spel zijn vrijwel gelijk aan de Jaffa uit de serie. De Jaffa stafwapens zijn zowel bestemd voor aanvallen op afstand en van dichtbij. Ze hebben ook grote fysieke kracht. De Jaffa gebruiken 2 soorten wapens meestal: Hun Stafwapen en de Zat'Nik'Tel

Wetenschapper[bewerken]

Een combinatie van een wetenschapper en een monteur. Dit is het 'Samantha Carter' karakter. Ze kunnen zich specialiseren in analyses, reparaties en technologie. Ze kunnen soms handige hulpmiddelen bouwen voor anderen.

Soldaat[bewerken]

Een veteraan op het slagveld. De soldaat is vooral ter bescherming indien men de Stargate betreedt. Ze kunnen zich specialiseren in een aantal wapens, en met extra training kunnen ze ook leren genezen.

Commando[bewerken]

Een soldaat gespecialiseerd in stealth en sluipschutterstechnieken. Ze kunnen vijanden overmeesteren via een verrassingsaanval. Ze bezitten tevens technologie om andere vijanden die stealth gebruiken op te sporen.

Uitbreidingen[bewerken]

Over in hoeverre het spel later zal worden uitgebreid is nog niet veel bekend. Er staat in elk geval een uitbreiding met personages en locaties uit Stargate Atlantis op de planning.

Externe link[bewerken]