Station Ilmala

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
    Station Ilmala   
Ilmalan rautatieasema
Opening 1967
Heropening 2000
Perrons 1
Spoorlijn Rantarata
Volgend station Station Huopalahti
Vorig station Station Pasila
Reizigers 2.165/dag (2019)[1]
Ligging
Plaats Pasila, Helsinki
Coördinaten 60° 12′ 28″ NB, 24° 55′ 16″ OL
Station Ilmala (Spoorwegen in Finland)
Station Ilmala
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Finland

Station Ilmala (Fins: Ilmalan rautatieasema; Zweeds: Ilmala järnvägsstation)) is een treinstation in de Helsinkische buitenwijk Pasila. Het station werd in 1967 geopend en onderging in 2000 een renovatie. Het station wordt uitsluitend bediend door treinen van de Forenzentrein van Helsinki.

Treinen[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende treinen stoppen op station Ilmala:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
P Pendeltrein (VR-Yhtymä en Helsingin seudun liikenne) HelsinkiPasilaIlmalaHuopalahtiLuchthavenTikkurilaPasilaHelsinki Rijdt iedere tien minuten en op zondag ieder kwartier.
I Pendeltrein (VR-Yhtymä en Helsingin seudun liikenne) HelsinkiPasilaTikkurilaLuchthavenHuopalahtiIlmalaPasilaHelsinki Rijdt iedere tien minuten en op zondag ieder kwartier.
A Pendeltrein (VR-Yhtymä en Helsingin seudun liikenne) HelsinkiPasilaIlmalaHuopalahtiLeppävaara Rijdt iedere tien minuten en in het weekend ieder halfuur.
L Pendeltrein (VR-Yhtymä en Helsingin seudun liikenne) HelsinkiPasilaIlmalaHuopalahtiLeppävaaraKauklahtiKirkkonummi Rijdt 's ochtends vroeg en 's avonds laat een keer in het halfuur. Rijdt in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag eenmaal per uur.


Zie de categorie Ilmala railway station van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.