Station Magenta

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RER    Magenta   RER
Station Magenta
Lijn(en) RERParis transit icons - RER.svgEParis transit icons - RER E.svg
Ligging
Plaats Parijs
Coördinaten 48° 52′ 48″ NB, 2° 21′ 29″ OL
Station Magenta (Regio Parijs)
Station Magenta
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Magenta is een station aan lijn E van het RER-netwerk gelegen in het 10e arrondissement van Parijs. Het station ligt ten oosten van het Gare du Nord en ten westen van het Gare de l'Est. Tijdens de eerste plannen werd het station dan ook Nord-Est genoemd, naar het feit dat het tussen die twee stations ligt.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het station werd op 12 juli 1999 geïnaugureerd door de toenmalige Franse minister-president Lionel Jospin, twee dagen voordat het station voor reizigers werd geopend. De naam van het station komt van de nabijgelegen Boulevard Magenta.

De perrons[bewerken | brontekst bewerken]

Het station Magenta heeft vier perrons, genummerd 51, 52, 53 en 54. In de daluren wordt het perron 51 gebruikt voor treinen richting Chelles-Gournay en Villiers-sur-Marne, het perron 53 voor treinen richting Tournan en de perrons 52 en 54 voor treinen richting Haussmann Saint-Lazare. In de spits wordt het perron 51 gebruikt richting Chelles-Gournay, het perron 53 richting Villiers-sur-Marne en Tournan en de perrons 52 en 54 richting Haussmann Saint-Lazare.

Bestemmingen[bewerken | brontekst bewerken]

Op het station stoppen treinen van de RER E. Bepaalde treinen rijden als sneltrein, en slaan daarbij een aantal stations over. Alle treinen stoppen op station Magenta.

Vorige en volgende stations[bewerken | brontekst bewerken]

Richting Vorig station Lijn Volgend station Richting
Haussmann Saint-Lazare Haussmann Saint-Lazare RERParis transit icons - RER.svgEParis transit icons - RER E.svg Rosa Parks Chelles-Gournay
Haussmann Saint-Lazare Haussmann Saint-Lazare RERParis transit icons - RER.svgEParis transit icons - RER E.svg Rosa Parks Villiers-sur-Marne-Le Plessis-Trévise of Tournan