Station Magenta

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
RER    Magenta   RER
RER-E-station-Magenta.jpg
Plaats Parijs
Lijn(en) RERRER.svgEParis RER E icon.svg
Coördinaten 48° 53′ NB, 2° 21′ OL
Station Magenta
Station Magenta
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Magenta is een station aan lijn E van het RER-netwerk gelegen in het 10e arrondissement van Parijs. Het station ligt ten oosten van het Gare du Nord en ten westen van het Gare de l'Est. Tijdens de eerste plannen werd het station dan ook Nord-Est genoemd, naar het feit dat het tussen die twee stations ligt.

Geschiedenis[bewerken]

Het station werd op 12 juli 1999 geïnaugureerd door de toenmalige Franse minister-president Lionel Jospin, twee dagen voordat het station voor reizigers werd geopend. De naam van het station komt van de nabijgelegen Boulevard Magenta.

De perrons[bewerken]

Het station Magenta heeft vier perrons, genummerd 51, 52, 53 en 54. In de daluren wordt het perron 51 gebruikt voor treinen richting Chelles - Gournay en Villiers-sur-Marne, het perron 53 voor treinen richting Tournan en de perrons 52 en 54 voor treinen richting Haussmann - Saint-Lazare. In de spits wordt het perron 51 gebruikt richting Chelles-Gournay, het perron 53 richting Villiers-sur-Marne en Tournan en de perrons 52 en 54 richting Haussmann Saint-Lazare.

Bestemmingen[bewerken]

Op het station stoppen treinen van de RER E. Bepaalde treinen rijden als sneltrein, en slaan daarbij een aantal stations over. Alle treinen stoppen op station Magenta.

Vorige en volgende stations[bewerken]

Richting Vorig station Lijn Volgend station Richting
Haussmann - Saint-Lazare Haussmann - Saint-Lazare RERRER.svgEParis RER E icon.svg Rosa Parks Chelles - Gournay
Haussmann - Saint-Lazare Haussmann - Saint-Lazare RERRER.svgEParis RER E icon.svg Rosa Parks Villiers-sur-Marne - Le Plessis-Trévise of Tournan