Station Solre-sur-Sambre

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Station Solre-sur-Sambre
Solre-sur-Sambre station.jpg
Opening 6 november 1852
Telegrafische code NSS
Aantal perrons 2
Lijn(en) 130A
Reizigerstellingen[1]
-Weekdag
-Zaterdag
-Zondag
(2009)
109
30
24
Beheerder NMBS
Stationsinformatie NMBS
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Solre-sur-Sambre is een spoorwegstation langs spoorlijn 130A (Charleroi - Erquelinnes) in Solre-sur-Sambre, een deelgemeente van Erquelinnes.

Treindienst[bewerken]

Treintype Verbinding Dienstregeling
L Charleroi-Zuid - Erquelinnes Week: 1x/u
Weekend: 1x/om de 2u
Bronnen, noten en/of referenties
  1. De bron voor de gegevens is NMBS Mobility – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld.
Geplaatst op:
10-09-2007
Dit artikel is een beginnetje over openbaar vervoer. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken