Stefaan Vercamer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stefaan Vercamer
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Stefaan Vercamer
Geboren Deinze, 9 juni 1961
Kieskring Flag of Oost-Vlaanderen.svg Oost-Vlaanderen
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politicus
Partij CD&V
Functies
2013-heden Gemeenteraadslid Oudenaarde
2007-2019 Volksvertegenwoordiger[1]
2013-heden Schepen Oudenaarde
2013-2018 OCMW-voorzitter Oudenaarde
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Stefaan Vercamer (Deinze, 9 juni 1961) is een Belgisch politicus voor CD&V en parlementslid.

Levensloop[bewerken]

Vercamer is van opleiding sociaal assistent en licentiaat in de politieke en sociale wetenschappen. In 1982 werd hij regionaal medewerker van het Landelijk Verbond van Christelijke Coöperaties (LVCC). In 1984 werd hij regionaal manager van het LVCC in de Vlaamse Ardennen en regionaal directeur van het weekblad Visie. Ook was hij secretaris van het ACW in Zuid-Oost-Vlaanderen.

Hij zetelt sinds de verkiezingen van 2007 in de Kamer van volksvertegenwoordigers. Hij werd zowel in 2010 als 2014 herkozen. In de Kamer hield hij zich bezig met sociale zaken. Ook werd hij lid van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa. Bij de verkiezingen van 2019 kwam hij opnieuw op voor de Kamer van volksvertegenwoordigers met een derde plaats op de kieslijst van Oost-Vlaanderen maar werd niet herkozen.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd hij te Oudenaarde aangesteld tot OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd hij schepen van Cultuur.

Zijn vader Roger Vercamer was burgemeester van Vinkt en zijn broer Alexander Vercamer bestendigd afgevaardigde van de provincie Oost-Vlaanderen.

Eretekens[bewerken]

Externe link[bewerken]