Stefan Bleekrode

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Stefan Bleekrode
Stefan Bleekrode in 2022
Persoonsgegevens
Geboren 10 januari 1986
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Beroep(en) beeldend kunstenaar
Oriënterende gegevens
Jaren actief 2005-heden
Stijl(en) figuratief
RKD-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Stefan Bleekrode (Son en Breugel, 10 januari 1986) is een Nederlands beeldend kunstenaar, wiens werk figuratieve onderwerpen weergeven van stadslandschappen in hoge realiteit. Hij is als kunstenaar, behalve een aantal korte opleidingen aan de kunstacademie, een autodidact.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Stefan Bleekrode bleek als kind al grote belangstelling te hebben voor tekenen, vanaf zijn tiende levensjaar ging zijn interesse steeds meer uit naar het tekenen van stadslandschappen gezien van vogelvlucht perspectief, met groot gevoel van detaillering[1].

Teken en Schilderstijl[bewerken | brontekst bewerken]

Zijn stijl van tekenen en schilderen behoort tot het realisme. Nadat hij zijn tekeningen eerst met potlood maakte is hij rond 2002 overgestapt om de tekeningen te vervaardigen met inkt met pen op papier.

Hij gebruikt voornamelijk aquarel voor zijn schilderijen maar ook olie in tempera, die geïnspireerd zijn op Edward Hopper. Na 2021 is hij zich mij meer gaan toeleggen op de lijntekeningen en minder op de schilderijen.

Grote lijn in zijn werken zijn vooral het combineren van licht, ruimte en architectuur.

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

  • Jaarboek Kunstenaars Editie 2022, Interview door Ilse Knol, Stefan Bleekrode Talent van het jaar 2021, pagina 174 t/m 178, Uitgever Stichting Kunstweek, ISBN 9787356215340.