Stefanie van Leersum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Stefanie van Leersum
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Stefanie van Leersum
Geboren 3 mei 1990
Geboorteplaats Rotterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2010-heden
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Stefanie van Leersum (Rotterdam, 3 mei 1990) is een Nederlandse actrice. In 2012 studeerde ze af aan de Toneelacademie Maastricht. Daarna speelde Van Leersum onder meer bij Toneelgroep Maastricht, de Appel, het Zuidelijk Toneel, Oostpool, Het Nationale Toneel, de Toneelmakerij en Jan Vos. Bij deze laatste speelde ze in 2015 de voorstelling “Mansholt”, die geselecteerd was voor het theaterfestival 2015.

Ze speelde in televisieseries als Van God Los, Danni Lowinski, Flikken Maastricht, Celblok H, Tessa, Project Orpheus, Smeris en vertolkte de hoofdrol in de telefilm Het Bestand. De in 2012 uitgekomen korte film ‘Sevilla’ won een Gouden Kalf mede dankzij de verdienste van haar acteerwerk. In de serie ‘Project Orpheus’ speelde Van Leersum een hoofdrol, waarmee ze een nominatie binnensleepte voor een Zilveren Notekraker (Beste Nieuwkomer).

Van Leersum was te zien in de voorstelling ‘GAS’ van toneelgroep Jan Vos en vanaf januari 2019 speelde ze bij de Toneelmakerij in de voorstelling ‘’Snowflake’’.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]