Stern Demeulenaere

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stern Demeulenaere
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Stern Demeulenaere
Geboren Roeselare, 13 maart 1965
Kieskring Flag of West Flanders.svg West-Vlaanderen
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politicus
Partij 2001 - 2009 VLD / Open Vld
Functies
? - ? Gemeenteraadslid Ichtegem
2001 - 2009 Schepen Ichtegem
2004 - 2009 Vlaams Parlementslid[1]
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Stern Demeulenaere (Roeselare, 13 maart 1965) was een Belgisch politica voor Open Vld.

Levensloop[bewerken]

Ze is een dochter van Julien Demeulenaere, voormalig federaal en Vlaams volksvertegenwoordiger. Ze behaalde een graduaat Moderne talen (Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans) aan het RIHO in 1985. Ze was een tijdlang directieassistente bij de bvba CORDY en Head Order Entry Administration bij de N.V. MUTOH EUROPE.

Van 2001 tot 2009 was ze schepen te Ichtegem. Bij de derde rechtstreekse Vlaamse verkiezingen van 13 juni 2004 werd ze verkozen in de kieskring West-Vlaanderen. Ze bleef Vlaams volksvertegenwoordiger tot juni 2009. Ze was vast lid van de Commissie voor Leefmilieu en Natuur, Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed. Daarnaast was ze plaatsvervangend lid van de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerisme.

In 2009 verliet ze de politiek uit onvrede met de lijstvorming voor de Vlaamse verkiezingen, waarvoor ze niet de gehoopte tweede plaats kreeg.[2] Na de affaire-Vijnck (waarbij laatstgenoemde LDD'er een verkiesbare plaats kreeg of een kabinetsjob, aldus Demeulenaere) keerde ze Open Vld de rug toe[3]. Hierbij kwam ze tevens in aanvaring met Bart Tommelein[4]. Ze gold binnen de liberale partij als onderwijsspecialist.[5]

Demeulenaere is inwoner van Eernegem.