StudyGo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

StudyGo (voorheen WRTS) is een platform voor middelbare scholieren om te oefenen voor vakken als wiskunde, Engels, Duits, Frans, biologie, Spaans, natuur- en scheikunde, economie, geschiedenis, aardrijkskunde, Nederlands, Latijn en Grieks. Gebruikers kunnen diagnostische toetsen of losse oefeningen maken, uitlegvideo's van docenten bekijken of chatten met bijlesdocenten.

Aanvankelijk was het product eigendom van Digitale School B.V. maar in 2020 werd het verkocht aan het bedrijf Futurewhiz B.V. dat ook de websites woordjesleren.nl en Squla.nl in beheer heeft. Nadat de overheid de subsidie voor WRTS in 2015 had stopgezet[1], heeft het bedrijf freemiumpakketten geïntroduceerd. Dit houdt in dat er zowel gratis als betaalde versies zijn. Nieuwe versies voor de onderbouw betreffen StudyGo. Er kan op StudyGo nog steeds gratis als betaald geleerd worden.

Vanaf 25 juli 2023 heet het platform StudyGo[2], vooral om de associatie te doorbreken dat je alleen woordjes kunt leren op WRTS. De stijl van de website is verder hetzelfde gebleven en het is nog steeds eigendom van Digitale School B.V.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]