Sven Speybrouck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sven Speybrouck (19 april 1968) is een Vlaamse radio- en televisiepresentator.

Hij werd bekend als medepresentator van het radioprogramma Jongens & Wetenschap waarin hij en Koen Fillet alledaagse fenomenen op een populair wetenschappelijke manier met de hulp van het publiek trachtten te beantwoorden.

In 2004 nam Speybrouck deel aan het tweede seizoen van de Slimste Mens ter Wereld. Na vier deelnames moest hij de quiz verlaten.

In 2006 presenteerde hij op tv het boekenprogramma Alles Uit De Kast op Eén. Hij had in 2010 een vaste rubriek De Encyclopedie van de Interessante Kennis in De laatste show.

Sinds september 2010 presenteert hij, opnieuw samen met Koen Fillet, het programma Interne keuken 's zaterdags op Radio 1. Vanaf 2010 presenteert hij op Canvas de televisiereeks Publiek geheim, een historische documentairereeks waarin hij in elke aflevering het verhaal achter een minder bekende historische plaats in België brengt. Ook in 2011 en 2012 verscheen een seizoen van de reeks.

In 2014 nam hij voor een seizoen de presentatie van de televisiequiz De Canvascrack over van Herman Van Molle, die verstek moest laten gaan wegens gezondheidsproblemen.[1]

Externe link[bewerken]