Koen Fillet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Koen Fillet
Koen Fillet (selfie 2014)
Koen Fillet (selfie 2014)
Geboren 19 november 1962
Geboorteplaats Antwerpen
Portaal  Portaalicoon   Media

Koenraad (Koen) Fillet (Antwerpen, 19 november 1962) is een Vlaams radio- en televisiepresentator en kunstschilder[1].

Van 1996 tot 1999 presenteerde hij elke zaterdagmiddag met Betty Mellaerts Levende Lijven op Radio 1. Hij werd bekend als medepresentator van het programma Jongens & Wetenschap waarin hij en Sven Speybrouck alledaagse fenomenen op een populair wetenschappelijke manier met de hulp van het publiek trachtten te beantwoorden. Hij presenteerde samen met Annemie Peeters het programma Wilde Geruchten op Radio 1, en dit gedurende drie seizoenen van 2005 tot 2007. Hij heeft ook De Grootste Belg gepresenteerd op Canvas, samen met Phara de Aguirre. Van 2007 tot 2009 presenteerde hij de programma's Feyten of Fillet (op weekdagen van 19 tot 20 uur, om de dag afgewisseld met Filip Feyten) en Ongehoorde Meningen (op zaterdag van 12 tot 13 uur). Hij deed van beide programma's ook de productie.

Sinds september 2010 presenteert hij, opnieuw samen met Sven Speybrouck, het programma Interne keuken 's zaterdags op Radio 1.

Fillet trainde in 2006 voor deelname aan de New York City Marathon maar kon uiteindelijk niet deelnemen wegens een blessure. Er was enige controverse over deze deelname, omdat hij in interviews vertelde over zijn voorbereiding, terwijl hij op dat moment al wist dat hij niet ging deelnemen. Ondertussen is hij gestopt met lopen wegens de aanhoudende blessures.

Sinds 2013 is Fillet actief als kunstschilder. Voor zijn mediacarrière studeerde hij beeldende kunsten aan het Sint-Lucas in Gent, maar zijn werk uit die periode heeft hij naar eigen zeggen vernietigd, waarna hij bijna 30 jaar lang niet meer actief was als beeldend kunstenaar.[2] Sinds 2015 exposeert hij geregeld.[3]

Koen Fillet woont in Antwerpen, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]