Swijnenstal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Swijnenstal was een Nederlands radioprogramma dat van 2003 tot september 2006 werd gepresenteerd door radio-dj Coen Swijnenberg op de Nederlandse publieke radiozender 3FM onder leiding van NPS. Het programma werd eerst 's ochtends van 4.00 tot 6.00u uitgezonden. Later werd het programma tussen 18:00 en 20:00 voortgezet. Coen nam toen namelijk het tijdslot over van Giel Beelen, die naar de ochtend verhuisde.

Swijnenberg stopte in september 2006 met zijn programma omdat hij voortaan de middagshow van 3FM ging presenteren in samenwerking met Sander Lantinga. Dit programma ging Coen en Sander Show heten.

De naam van het programma leeft nog wel voort in een internetradiostation van Swijnenberg dat enkele malen per jaar op zondagavond uitzendt, in de regel samen met Domien Verschuuren en Tjitse Leemhuis. Het radioprogramma is vaak Trending topic op Twitter en de site ligt er inmiddels diverse malen uit door de drukte. De laatste uitzending vond plaats op 4 februari 2018, toen samen met veel collega DJ’s waaronder Gerard Ekdom, Michiel Veenstra, Rob Stenders, Wouter van der Goes en Wijnand Speelman. HAEVN verzorgde de livemuziek in de uitzending.