Synovate

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Synovate is een bedrijf dat zich bezighoudt met marktonderzoek, waaronder opinieonderzoek. Het bedrijf is een internationaal netwerk van onderzoeksbureaus en is in meer dan 60 landen actief, waaronder ook in België en Nederland.

De internationale marktonderzoekstak van Aegis Group plc. is in 2001 opgericht en tot stand gekomen via een reeks van acquisities van kleinere marktonderzoekbureaus. In 2008 had het bedrijf meer dan 6000 personeelsleden, verdeeld over 138 vestigingen in 62 landen, verspreid over de hele wereld.

Het bedrijf heeft geen hoofdkantoor. De hoofdkantoorfuncties zijn verdeeld over de verschillende lokale bureaus over heel de wereld verspreid. Het heeft onder andere vestigingen in Amsterdam, Antwerpen en Gent.

Met ingang van 29 januari 2007 is het Nederlandse marktonderzoekbureau Interview-NSS onderdeel van Synovate.

Synovate Nederland bekleedt een vooraanstaande rol op het gebied van opinieonderzoek, politieke voorkeuren en maatschappelijke ontwikkelingen. Twee keer per maand peilt Synovate door middel van de Politieke Barometer de politieke voorkeur van de Nederlanders. De werkzaamheden van Synovate in Nederland zijn ook te zien voor personen die regelmatig gebruikmaken van het openbaar vervoer. In treinen van NS, Syntus en Veolia voeren medewerkers van het bedrijf zogenaamd "reizigersonderzoek" uit, wat inhoudt dat ze in opdracht van de vervoerder bekijken van welk type vervoerbewijs de reizigers gebruikmaken.

Externe links[bewerken]