T-Mobile

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
T-Mobile
Logo
Eigendom 100% dochter van T-Mobile Global Holding GmbH (Deutsche Telekom AG)
Oprichting 1999
Sleutelfiguren Søren Abildgaard (CEO T-Mobile Nederland)

Frank Armand Budwilowitz (CFO T-Mobile Nederland)

Hoofdkantoor Bonn, Duitsland
Den Haag, Nederland
Werknemers Wereldwijd: 228.000
Nederland: 1775
Producten Mobiele telefonie
Omzet/jaar Wereldwijd: € 80,53 miljard (2019)
Nederland: € 461 miljoen (2019)
Website www.t-mobile.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

T-Mobile (voluit: Telekom-Mobile) is de mobiele-telefonie-tak en daarmee een van de drie divisies van het Duitse Deutsche Telekom-concern. Het hoofdkantoor van het dochterbedrijf T-Mobile bevindt zich in Bonn. De mobiele-telefonie-activiteiten van Deutsche Telekom werden gestart in 1992; in 1999 werden alle mobiele-telefonie-activiteiten van Deutsche Telekom samengevoegd in T-Mobile International. Het concern kreeg een groot aandeel van de Nederlandse markt in handen na de overname van telecomaanbieder Ben. Sinds januari 2019 heeft T-Mobile ook 75% van Tele2 NL in handen.

T-Mobile Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In september 2002 nam T-Mobile International de Nederlandse telecomaanbieder Ben over. Op 25 februari 2003 werd Ben omgedoopt tot T-Mobile. Om de naamsbekendheid van het bedrijf in Nederland te vergroten werd op zaterdag 2 augustus 2003 langs de kade van de Boompjes in Rotterdam een groot kussengevecht gehouden waaraan iedereen mocht meedoen. Het was de bedoeling het wereldrecord kussengevecht te verbreken. De kussens voor het evenement werden geleverd door T-Mobile en alle deelnemers mochten ze mee naar huis nemen. In hetzelfde jaar hield het bedrijf een reclamecampagne waarin het kussengevecht centraal stond.

In de zomer van 2007 maakte Deutsche Telekom/T-Mobile bekend Orange Nederland te willen overnemen. Dit werd eind september 2007 goedgekeurd door de NMA.[1] De nieuwe combinatie ging bestaan uit 4,8 miljoen klanten en werd daarmee de tweede provider van Nederland, alleen Vodafone was nog groter in omzet en winst. Het merk Orange verdween in 2008 van de markt; de mobiele-telefonie-divisie werd geïntegreerd in T-Mobile.

In oktober 2015 werd bekend dat Deutsche Telekom T-Mobile in Nederland wil verkopen.[2] Dit onderdeel behaalde in 2015 een omzet van 1,55 miljard euro en een EBITDA van 630 miljoen euro.[2] Het aandeel van Nederland in de totale omzet van Deutsche Telekom was 2,5%. Medio december 2015 werd de verkoop uitgesteld omdat niemand bereid was de gewenste 3 miljard euro te betalen.[3]

Overname Vodafone Thuis[bewerken | brontekst bewerken]

In augustus 2016 kondigden Ziggo en Vodafone aan dat zij een joint venture aan wilden gaan. Om te voorkomen dat het samenwerkingsverband van Ziggo en Vodafone te veel marktmacht zou krijgen, verplichtte de Europese Commissie Vodafone om haar vaste diensten, Vodafone Thuis, af te stoten. T-Mobile Nederland verwierf de rechten van 'Thuis' in november 2016 en nam in december van dat jaar de diensten van Vodafone over. Vanaf dat moment bediende T-Mobile Thuis zo'n 150.000 vaste aansluitingen.[bron?]

Voor de internet- en televisiediensten maakt T-Mobile voor het grootste deel gebruik van het KPN-netwerk. T-Mobile kondigde aan dat er een eigen glasnetwerk in het stadsdeel Segbroek in Den Haag zou worden aangelegd, de stad waar het hoofdkantoor van T-Mobile is gevestigd. Vanaf 1 oktober 2019 zouden de diensten worden aangeboden op hun eigen netwerk.

Overname Tele2[bewerken | brontekst bewerken]

Het marktaandeel van Tele2 Nederland bleef op 5% steken en vormde daarmee de aanleiding om te willen fuseren met T-Mobile Nederland – op dat moment de derde grootste partij in Nederland.[4] Op 15 december 2017 kondigden T-Mobile Nederland en Tele2 Nederland hun fusie plannen aan. De combinatie van de derde en vierde speler in de telecommarkt, kan een grotere vuist maken tegen de duopolie van KPN en VodafoneZiggo. In 2017 hadden deze twee grote spelers meer dan 80% van de Nederlandse mobiele-telefonie-markt in handen. Door samen te werken kunnen Tele2 en T-Mobile kosten besparen en zo, met het oog op de 5e generatie netwerken, beter klaar zijn voor de toekomst.

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, bood ruim € 190 miljoen in aandelen en geld voor Tele2 NL. Dan zou de Zweedse moeder van Tele2 25% van de aandelen van het fusiebedrijf krijgen en de resterende 75% komt bij Deutsche Telekom. Deutsche Telekom beschouwt de overname als een onderdeel van investeringsvisie voor de lange termijn. Na toestemming van de mededingingsautoriteiten[5] is de fusie op 2 januari 2019 afgerond.[6]

Overname Simpel[bewerken | brontekst bewerken]

In oktober 2020 werd bekend dat Simpel wordt overgenomen.[7] T-Mobile is de tweede grootste speler op de Nederlandse telecommarkt en Simpel staat op nummer vier maar op ruime afstand. T-Mobile verwacht na de overname beter te kunnen concurreren met KPN en VodafoneZiggo. Simpel heeft ongeveer een miljoen klanten en telt zo'n 20 medewerkers. In 2019 behaalde Simpel een omzet van ruim € 110 miljoen en behaalde een EBITDA € 23 miljoen.[8] De verkopende aandeelhouders van Simpel zijn private equity investeerder Parcom Capital en oprichter Jasper de Rooij. Op 17 november 2020 gaf de toezichthouder de goedkeuring.[9] Op 1 december 2020 is de transactie afgerond. Na deze overname van Simpel, heeft T-Mobile in totaal 6.7 miljoen klanten en is daarmee de grootste provider van Nederland[10].

Netwerkproblemen[bewerken | brontekst bewerken]

In mei 2010 gaf T-Mobile toe met ernstige capaciteitsproblemen te kampen hebben op haar netwerk.[11] De problemen ontstonden door de grote groei van smartphones. Het netwerk kon de enorme groei in de vraag naar data niet meer aan. Op verschillende locaties in Nederland ontstond filevorming waardoor het gebruik van tele- en datadiensten beperkt of niet mogelijk was. T-Mobile heeft aangegeven gedupeerde klanten te willen compenseren.[12] De consumentenbond was echter niet tevreden met deze compensatie.[13] De Stichting meldpunt collectief onrecht begon een collectieve actie tegen T-Mobile om een hogere compensatie mogelijk te maken.[14] Hoewel T-Mobile in eerste instantie aangaf de problemen in drie weken opgelost te hebben, in juni 2010, gaf het later toe dat de problemen niet op korte termijn opgelost konden worden.[15] T-Mobile heeft beloofd voor het einde van het jaar de capaciteit van het netwerk flink uit te breiden.

Op 16 juni 2010 maakte T-Mobile bekend dat de meeste netwerkproblemen waren opgelost. De capaciteit was volgens het bedrijf flink uitgebreid.[16] Hoewel T-Mobile zei dat de problemen waren opgelost, klaagden veel T-Mobile-klanten nog steeds over problemen met de telecommunicatiediensten.[17] T-Mobile zegde toe ook deze problemen op te lossen.

Op 28 maart 2011 hadden de klanten van T-Mobile opnieuw last van een storing. Die dag hadden BNN en VARA net de grote actie De Gekste Dag georganiseerd. Door de storing konden de mensen die gebruik maakten van T-Mobile, niet meer mobiel sms'en en bellen. Toen de storing opgelost was, meldde T-Mobile aan het belpanel van De Gekste Dag, dat zij 30.000 euro doneerde aan het goede doel.

In 2016 (gemeten tussen 28 januari en 9 februari) had in Nederland T-Mobile het snelste mobiele-datanetwerk, gevolgd door KPN en Tele2, hoewel de resultaten erg dicht bij elkaar lagen.[18]

Youp van 't Hek[bewerken | brontekst bewerken]

Cabaretier Youp van 't Hek uitte via Twitter en een column in de NRC Handelsblad op 23 oktober 2010[19] zijn ongenoegen over de klantenservice van T-Mobile. Zijn zoon liep als klant vast in de dienstverlening van dat bedrijf. Vervolgens kwam hij op 25 oktober 2010 in het tv-programma Pauw & Witteman. Na maandenlang aan het lijntje te zijn gehouden, werden de problemen razendsnel opgelost toen Van 't Hek een simpele tweet op Twitter plaatste. Dit maakte Van 't Hek pas echt boos en hij bracht eind november 2010 eenmalig de glossy De Help uit, gericht op de stroeve dienstverlening van helpdesks van Nederlandse bedrijven.[20]

Kritiek[bewerken | brontekst bewerken]

T-Mobile gebruikt deep packet inspection op het UMTS-netwerk in Duitsland.[21]

Wielerploeg[bewerken | brontekst bewerken]

T-Mobile sponsorde tot 2007 de Duitse wielerploeg T-Mobile Team, dat in de jaren negentig als Team Telekom uitgroeide tot een van de meest succesvolle wielerploegen. Geplaagd door dopingzaken besloot hoofdsponsor Deutsche Telekom na het seizoen 2007 de samenwerking te verbreken. Teammanager Bob Stapleton behield de licentie en ging verder met de ploeg onder de naam Team High Road. Sinds medio 2008 is Columbia Sportswear de eerste titelsponsor van de ploeg en in juli 2009 kwam HTC daar bij waarna de ploeg bekend werd als Team HTC-Columbia.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]