Tactical Ops

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tactical Ops: Assault on Terror
Ontwikkelaar(s) Kamehan Studios
Uitgever(s) Atari
Datum van uitgave Officieel: 24 april 2002
Genre(s) First person shooter
Spelmodus Single player, multiplayer
Engine Unreal Engine
Platform(s) PC
Media 1 CD
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Tactical Ops (volledige naam Tactical Ops: Assault on Terror) is een computerspel, vergelijkbaar met Counter-Strike. Het kan zowel over internet als tegen zogeheten bots (computer-gestuurde spelers) gespeeld worden. Het spel (gespeeld in teams) gaat over 2 groepen (Terroristen en Special Forces) die elkaar moeten uitroeien, waarbij het spel is gewonnen als het andere team is gedood. Een alternatief om te winnen is het uitvoeren van de missie (bijvoorbeeld gijzelaars redden, paneel hacken, informatie stelen, raket lanceren). Tactical Ops is begonnen als een gratis modificatie voor Unreal Tournament maar werd al snel beschikbaar als een alleenstaand spel, dat rond april 2000 werd uitgebracht. Het spel is gemaakt door Kamehan Studios en uitgebracht door Atari. De laatste officiële versie is 3.4.0.
In 2004 kregen fans van het spel toestemming van Atari om fouten (bugs) uit het spel te halen. Deze versie, 3.5.0, is op 16 maart 2005 uitgebracht.

Volgens CSports.net behoorde Tactical Ops in maart 2006 tot de 20 meest gespeelde online spellen.

Tactical Ops maakt gebruik van frags om de score bij te houden.

Helaas wordt er ook gebruikgemaakt van cheats om beter te zijn dan je bent. Met deze cheats kun je bijvoorbeeld door muren heen kijken, automatisch richten en schieten (aimbot), en zien waar elke tegenstander zich bevindt met welk wapen en met hoeveel hp (radar).

Vervolg[bewerken]

Op 1 april 2005 werd Tactical Operations: Crossfire aangekondigd, een onofficieel vervolg op Tactical Ops gemaakt door zowel mensen van het oorspronkelijke TO-team als van het 3.5-team. De eerste bètaversie werd op 28 april 2006 uitgebracht.

In 2010 werd er gewerkt aan Tactical Assault, welke voorheen ook wel Tactical Ops 3 werd genoemd. Wegens juridische strijd met een van de makers die niet meer betrokken was bij het spel, werd de titel later veranderd in Critical Point: Incursion.

Externe links[bewerken]