Tails' Skypatrol

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Tails' Skypatrol
Ontwikkelaar(s) Sims Co., JSH
Uitgever(s) Sega
Datum van uitgave 28 april 1995
Genre(s) platformspel, avontuur
Spelmodus singleplayer
Platform(s) Sega Game Gear
Media Spelcartridge
Navigatie
Spelserie Sonic the Hedgehog
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Tails' Skypatrol (テイルスのスカイパトロール, Teirusu no Sukaipatorōru) is een videospel uit de Sonic the Hedgehog-franchise. Het spel is ontwikkeld door JSH en gepubliceerd door Sega voor de Sega Game Gear.

Het spel werd oorspronkelijk enkel voor de Japanse markt uitgebracht op 18 april 1995. Het spel is inmiddels echter ook een ontsluitbare minigame in Sonic Adventure DX, en is onderdeel van Sonic Gems Collection.

Verhaal[bewerken]

Het spel draait geheel om Miles "Tails" Prower, die normaal een bijrol heeft in de Sonic-spellen. Hij moet een eiland redden van de heks Wendy Witchcart, die iedereen die haar tegenwerkt in kristal veranderd.

Gameplay[bewerken]

De gameplay van Tails' Skypatrol is minder in lijn met de bekende platformstijl van de Sonic-spellen. Er zijn geen ringen of diamanten om te verzamelen, Dr. Robotnik komt in het spel niet voor, en Tails vliegt de hele tijd. Als Tails valt, de grond raakt, of tegen een object botst, verliest hij een leven.

Tails draagt een gouden ring bij zich die hij als projectiel kan gooien om vijanden te verslaan of muren mee te breken. Om te blijven vliegen moet de speler voortdurend Tails’ vliegmeter in de gaten houden, welke langzaam terugloopt naar 0. Om de meter aan te vullen moet Tails snoepgoed verzamelen.

Ontvangst[bewerken]

Tails' Skypatrol werd niet goed ontvangen in Japan, en ook de minigame versie die later in Amerika werd uitgebracht ontving grote kritiek.

Externe link[bewerken]