Talena Atfield

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Talena Atfield

Talena Atfield (14 januari 1983) is een Canadese bassiste. Ze werd bekend als bassiste bij de metal band Kittie, die toen uit 3 meiden bestond.

Biografie[bewerken]

Atfield kreeg haar eerste gitaar van ouders op kerstmis toen ze 14 jaar was. In haar jeugd heeft ze in verschillende lokale bands gespeeld, maar deze hadden maar een korte levensduur. Atfield besloot daarna om ook gitaar en drum te leren spelen. Ze was vlug opgenomen in een andere band, maar na één optreden werd ze al uit de band gezet. Toen Atfield het niet meer zag zitten om in bands te spelen, kreeg ze een telefoontje van Mercedes Lander, de frontvrouw van Kittie. Haar werd gevraagd Tanya Candler te vervangen. Atfield nam de taak van bassist op zich, en kort daarna werd de video van het nummer Brackish opgenomen. Tijdens haar leven als bassiste van Kittie werd ze al vlug bekend en populair.

In 2002 besloot ze echter de band te verlaten. De reden hiervoor was dat ze een contract moest tekenen, anders werd ze de band uitgezet. Toen ze zag dat de band al een vervanger voor haar had gevonden, voordat ze ook maar de kans had om het contract te tekenen, vond ze het niet erg om de band te verlaten.

Talena ging toen samen met ex-Kittie collega Fallon Bowman een industriële rock band genaamd Amphibious Assault beginnen. Dat ging helaas niet als gepland, de band werd een flop.

In 2007 zat ze tevens in de jury voor het programma America's Hot Musician.