Bilfinger Tebodin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Tebodin)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bilfinger Tebodin Consultants & Engineers is een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau in handen van het Duitse bouwconcern Bilfinger. In februari 2018 onderging het bedrijf een naamswijziging van Tebodin naar Bilfinger Tebodin.

Activiteiten[bewerken]

Bilfinger Tebodin omvat circa 4.900 medewerkers in meer dan twintig landen. Kantoren zijn te vinden in Europa, Azië en het Midden-Oosten. De aangeboden diensten omvatten: consultancy, ontwerp en engineering, procurement en constructie- en projectmanagement. Het bedrijf is actief in markten als Olie & Gas, Infrastructuur, Industrie, Utilities & Milieu, Property en Gezondheid & Voeding.

Geschiedenis[bewerken]

In 1945 werd Tebodin opgericht door Frederik van Iterson te Den Haag. De naam Tebodin is oorspronkelijk een afkorting van N.V. Nederlandsch Technisch Bureau voor Ontwikkeling der Industrie.

In 1968 werd Tebodin onderdeel van de Hollandse Beton Groep (HBG). De HBG werd in 2002 overgenomen door de Koninklijke BAM Groep. Op 29 februari 2012 verkocht de BAM het ingenieursbureau, voor 145 miljoen euro, aan het Duitse bouwconcern Bilfinger SE in Mannheim. Bilfinger realiseerde in 2015 een omzet van ruim zes miljard euro en telde meer dan 50.000 medewerkers.

In maart 2015 verkocht Tebodin haar bedrijven in de regio Azië-Pacific.[1] Met de verkoop kregen 550 medewerkers een andere werkgever, de Archetype Group. Sinds 2002 was Tebodin actief in de regio en had een netwerk van kantoren in Volksrepubliek China, India, Vietnam, Indonesië, Thailand en Myanmar. De omzet van Tebodin in de regio bedroeg zo'n 25 miljoen euro.

Externe links[bewerken]