Teledildonica

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Demonstratie van partners die een op afstand gekoppelde masturbator en vibrator gebruiken.
Een uitstalling met via het internet bedienbare vibrators van het merk Wevibe in de etalage van een sexshop nabij de Place Pigalle in Parijs.

Teledildonica is een verzamelnaam voor op afstandbedienbare vibrators en tactiele oppervlakken waarmee partners elkaar op afstand seksueel genot kunnen schenken.[1] Teledildonica brengt de gevoelens van aanrakingen op afstand over tussen twee of meerdere sekspartners die zich niet op dezelfde plaats bevinden, maar toch een gezamenlijke masturbatie willen genieten.

Geschiedenis[bewerken | bron bewerken]

Volgens een artikel in de Chicago Tribune uit 1993[2] zou "teledildonica de technologie zijn waardoor deelnemers, gehuld in speciale pakken en uitgerust met speciale handschoenen via door telefoonlijnen verbonden computers in een virtuele tactiele gemeenschap met elkaar kunnen gaan".

Trivia[bewerken | bron bewerken]

Er bestaat ook een doe-het-zelf gemeenschap die open source teledildonica (zowel hardware als software) onder de mensen probeert te brengen. Daarnaast zijn er commerciële toepassingen zoals webcamgirls die hun klanten tegen betaling de apparatuur laten bedienen.[3]

Privacy[bewerken | bron bewerken]

Teledildonica kan worden beschouwd als een deel van het Internet of Things, en zoals alle via het internet bereikbare materieel komen daarbij privacy-apecten kijken.[4] Een voorbeeld is de hack van de WeVibe 4, waarbij via een bluetooth verbinding toegang tot het apparaat werd verkregen.[5] Uit onderzoek bleek dat het apparaat ook gebruiksdata terugstuurde naar de fabrikant.

Externe links[bewerken | bron bewerken]