Terberg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Terberg TT (Terminal Trekker)
Terberg YT (Yard Trekker)
Een oude Terberg N800

Terberg (ook wel Terberg-Benschop) is een Nederlands vrachtautomerk gevestigd in Benschop. Het familiebedrijf is leverancier van specialistische industriële voertuigen. Het bedrijf is actief in negen landen en telt zo'n 1000 medewerkers.

Terberg bestaat al sinds 1869 als smederij in het Utrechtse Benschop, maar na de Tweede Wereldoorlog begon men met het opknappen/verbouwen van gedumpte leger trucks. In 1966 produceerde Terberg zijn eerste eigen trucks, met Mercedes-Benz-componenten. Een jaar later kwam men met een nieuwe truck met DAF motor en een Van Eck-cabine. Langzaam wordt begonnen met expansie en export.

In 1981 wordt een all-terrain buizenvervoertruck met een lage cabine. Terberg maakt zijn eerste 8x8. In de jaren 80 staan bol van de speciale projecten, zoals een 10x6 betonpompwagen. In 1999 heeft men de eerste zogenaamde rorotrekker (roll-on-roll-offtrekker) geïntroduceerd.

In april 2017 kreeg Terberg de Familie Bedrijven Award 2017.[1] Bij het 150-jarig bestaan in 2019 kreeg het bedrijf het predicaat Koninklijk.[2]