Terre des Hommes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een tweedehandszaak van Terre des Hommes waar zij geld inzamelen voor hun goede doel door tweedehands producten te verkopen.

Terre des Hommes is een internationale charitatieve instelling die zich richt op de rechten van het kind.

De instelling bestrijdt ondervoeding, kinderarbeid, kinderhandel, kinderprostitutie, kindermisbruik als kindsoldaten, en zet zich in voor kinderrechten; ook verstrekt ze noodhulp bij crisissituaties en rampen.

De organisatie is door Edmond Kaiser in 1960 opgericht in Lausanne en bestaat uit verschillende nationale organisaties die naast elkaar bestaan. Deze verscheidene nationale organisaties zijn in 1966 samengekomen om de Internationale Federatie van Terre des Hommes (IFTDH) te vormen. Er zijn in totaal 11 leden in deze organisatie afkomstig uit Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en Zwitserland.

Terre des Hommes heeft het CBF-Keur, een keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Ook is Terre des Hommes één van de Medefinancieringsorganisaties.

In november 2013 had Terre des Hommes een grote doorbraak in de strijd tegen online kinderprostitutie. Door het met motion capture creëren van een virtueel lokaas, het Filipijnse meisje Sweetie, kon Terre des Hommes de gegevens van 1000 pedoseksuelen verzamelen (zie ook lokobject). Dit alles zonder computers van de daders te hacken maar via sociale netwerken als Facebook. Sweetie lanceerde een wereldwijde campagne met als doel de kinderprostitutie voorgoed uit te roeien.

Externe links[bewerken]