Teun van Dijck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Teun van Dijck
TeunVanDijck2015.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Antoine Pierre Cornelis van Dijck
Geboren 13 september 1963
Functie Lid Tweede Kamer
Partij PVV
Titulatuur Ir.
Politieke functies
2006-heden Lid Tweede Kamer
Parlement & Politiek - biografie
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Antoine Pierre Cornelis (Teun of Tony) van Dijck (Venlo, 13 september 1963) is een Nederlands politicus. Hij is sinds 30 november 2006 namens de Partij voor de Vrijheid (PVV) lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Van Dijck is opgeleid als bedrijfskundig ingenieur. Van 1993 tot 2006 woonde hij in Willemstad (Curaçao). Daar was hij organisatieadviseur en ondernemer. Met 114 voorkeurstemmen was Van Dijck het Kamerlid met de minste voorkeurstemmen in de verkiezingen van 2006. In de verkiezingen van 2010 haalde hij ruim negenhonderd stemmen meer. In de Tweede Kamer houdt hij zich bezig met financiën, economische zaken en rijksuitgaven.[1]

Persoonlijk[bewerken]

  • Van Dijck is heden woonachtig in Scheveningen.
  • Hij is een jeugdvriend van PVV-leider Geert Wilders
  • Is gehuwd met voormalig Miss Curaçao Jasmin Clifton en heeft drie kinderen[2]

Trivia[bewerken]

Van Dijck wordt op de website van de Tweede Kamer aangeduid met de voornaam 'Tony' en als zodanig wordt zijn naam ook vermeld boven kamerstukken. Zelf gebruikt hij echter de voornaam Teun, aangezien zijn ouders, zussen en vrienden hem altijd zo genoemd hebben. Antoine = Teun. De naam 'Tony' is ontstaan in zijn muzikale verleden, waar hij regelmatig optrad onder zijn artiestennaam 'Tony Saxofoni'. 'Tony' is dus eigenlijk een bijnaam, die gezien de internationale klank en zijn bedrijvigheden op het meertalige eiland Curaçao door hem zelf, en steeds meer mensen, gebruikt werd. Weer aangekomen in Nederland ontstond hierover onduidelijkheid.

Externe links[bewerken]