The Children (miniserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Children
Genre Drama
Speelduur 60 min.
Hoofdrollen Kevin Whately
Geraldine Somerville
Regie David Evans
Scenario Lucy Gannon
Muziek Malcolm Lindsay
Land van oorsprong Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Productie
Producent Tim Whitby
Uitzendingen
Afleveringen 3
Seizoenen 1
Netwerk of omroep Vlag van Verenigd Koninkrijk ITV1
Vlag van Nederland KRO
Vlag van Vlaanderen Eén
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Children is een driedelige Britse dramaminiserie uit 2008 onder regie van David Evans, naar een verhaal geschreven door Lucy Gannon. De serie werd in april 2010 in Nederland door de KRO en in mei 2010 in Vlaanderen door Eén uitgezonden.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De gescheiden Cameron woont samen met zijn nieuwe vrouw Sue en diens dochtertje Emily. Op een dag zet zijn ex-vrouw Anne hun rebelse tienerzoon Jack het huis uit, waarop die bij hen komt inwonen. Ook met Emily zijn er problemen. Als ze de baby van haar vader Paul en diens nieuwe vrouw Natasha laat vallen wil Natasha haar niet meer in de buurt hebben.

Jack gedraagt zich vreemd en lijkt Emily te stalken. Dan beschuldigd ze hem van aanranding en wil Sue hem niet meer in huis. Cameron weet dat het meisje liegt, maar weet ook dat zo'n beschuldiging voor altijd aan Jack zal blijven kleven.

Op een namiddag wordt Emily door de buurvrouw dood aangetroffen in de tuin. Iemand heeft Emily zo hard geslagen dat ze een gebroken nek heeft opgelopen. Er volgt een scène waarin te zien is hoe Cameron haar slaat, gevolgd door Jack en vriendinnetje Nicky, Paul, Sue en Anne. Ten slotte is een berouwvolle Natasha te zien, die aan tafel zit te snikken.

Rolverdeling[bewerken]