The Elder Scrolls III: Bloodmoon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Elder Scrolls III: Bloodmoon
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Bethesda Game Studios
Uitgever Bethesda Softworks
Muziek Jason Hayes, Tracy W. Bush, Derek Duke, Glenn Stafford
Datum van uitgave Vlag van CanadaVlag van Verenigde Staten 3 juni 2003
Genre Actierollenspel (RPG)
Spelmodus Single-player
Engine Gamebryo
Taal/talen Engels
Platform Windows
Xbox (GOTY Edition)
Media 1 cd-rom
Navigatie
Spelserie The Elder Scrolls
Voorloper The Elder Scrolls III: Tribunal
Vervolg The Elder Scrolls IV: Oblivion
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

The Elder Scrolls III: Bloodmoon is een computerspel dat dient als de tweede uitbreiding voor The Elder Scrolls III: Morrowind, dat eerder werd uitgegeven in 2002. Het spel is ontwikkeld door Bethesda Game Studios en werd in 2003 uitgegeven door Bethesda Softworks. Een nieuw groot eiland werd aan de originele wereldkaart toegevoegd, welke een koude en noordelijke sfeer genaamd Solstheim heeft. Het eiland bevat een nieuw noordelijk ras, dat een groot volk is.

Plot[bewerken]

Het spel Bloodmoon speelt zich af op het eiland Solstheim, een enorme landmassa, en het noordoosten van Skyrim. Het is een verdeeld territorium, waarbij de twee provincies het eiland zichzelf willen toe-eigenen.

Verhaal[bewerken]

In Bloodmoon start de speler met het voltooien van taken voor de Imperials For Frostmoth. Zodra het fort wordt aangevallen door weerwolven moet de speler noordwaarts reizen naar een dorp van the Skaal. Het dorp accepteert niemand, waardoor de speler een ritueel moet voltooien. Tijdens dit ritueel wordt de speler geïnformeerd over de Bloodmoon Prophecy, een groep geleid door Daedra Lord Hircine. De Deadric-prins neemt vier kampioenen aan om naar zijn huis te reizen, waaronder de speler. Hij zegt dat de kampioenen elkaar moeten bevechten tot er maar één persoon leeft. Als de speler dit overleeft moet hij vechten tegen een van de Hircine's. Zodra de speler dit gevecht ook wint moet de speler ontsnappen aan de prins. Wanneer deze hoofdopgave voltooid wordt, is de speler in staat het spel vrij te spelen.

Ontvangst[bewerken]

Recensiescore
Publicist Score
GameSpot 7,5 / 10
GameSpy 8 / 10