The Girl Next Door (1998)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Girl Next Door
Regie David Greene
Producent Danny Rossner
Murray Shostak
Scenario Mel Frohman
Russ Firestone
Hoofdrollen Tracey Gold
Muziek Peter Manning Robinson
Montage Debra Karen
Cinematografie Thomas Burstyn
Distributie CBS Television
Première Vlag van Verenigde Staten 20 oktober 1998[1]
Genre Drama
Speelduur 87 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Girl Next Door (Nederlands: het buurmeisje) is een Amerikaanse televisiefilm uit 1998. Hij werd eerst uitgezonden door CBS Television. De film werd geregisseerd door David Greene en heeft Tracey Gold en Tom Irwin in de hoofdrollen.

The Girl Next Door gaat over een jonge vrouw die door haar minnaar aangepraat wordt om diens vrouw te vermoorden. Ze kan er echter niet mee leven en stapt twee jaar later naar de politie.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Het verhaal begint twee jaar na de feiten. Anne Nolan (gespeeld door Tracey Gold) gaat naar een kerk en bekent aan de pastoor meer te weten over een moord. Priester Ryan brengt haar naar de politie maar ze durft niets te zeggen en loopt weg. Ze heeft wel haar adres achtergelaten en politiepsychologe Gayle Bennett (Sharon Gless) gaat haar later opzoeken. Anne belooft Gayle om haar terug te contacteren.

Later komt Anne Gayle opzoeken en dan begint ze haar verhaal dat in flashbacks verteld wordt. Nadat Anne bekent een moord te hebben gepleegd gaan ze naar de politie waar Anne haar verhaal verderzet.

Twee jaar eerder komt politieagent Craig Mitchell (Tom Irwin) tussenbeide in een ruzie tussen Anne en haar vriend. Later ziet ze de agent terug en ze wordt zijn maîtresse. De naïeve Anne, op dat moment nog een tiener, hoopt dat hij zijn vrouw zal verlaten voor haar. Craig prent haar in dat zijn vrouw geen interesse in hem heeft maar dat hij niet van haar kan scheiden omdat ze dreigt weg te gaan met hun twee kinderen.

Na een tijd houdt Anne erg veel van Craig. Die geeft haar een pistool voor zelfverdediging. Hij leert haar ook schieten op de schietbaan. Daar krijgt Anne plots door wat zijn bedoeling is. Hij wil dat zij zijn vrouw doodschiet zodat ze samen kunnen zijn zonder dat Craig zijn kinderen verliest. Hierna zegt Craig dat ze erover moet nadenken om dan haar beslissing mee te delen.

Na lange tijd twijfelen komt Anne tot het besluit dat ze niet zonder Craig kan. Die vertelt haar tot in de kleinste details hoe ze zijn vrouw Wendy moet vermoorden. Ze oefenen ook tot Anne het plan perfect kan uitvoeren. Op de bewuste dag laat Craig zijn vrouw zoals gepland even alleen in een parkeergarage, komt Anne tevoorschijn en schiet Wendy met vier kogels dood.

Een maand hierna beginnen ze elkaar opnieuw te zien, deze keer ook voor de buitenwereld. Anne trekt bij Craig in en neemt de plaats van moeder voor zijn twee kinderen in. Ze krijgt echter nachtmerries en ziet Wendy soms verschijnen. Ze kan niet meer in het huis van Wendy wonen en haar leven leiden en vlucht weg. Dat was de dag dat ze naar de kerk van pastoor Ryan ging.

Nu Anne haar bekentenis gedaan heeft wil de politie Craig arresteren voor aanzetten tot moord. Daarvoor moeten ze echter een hard bewijs hebben. Daarom sturen ze Anne terug naar huis waar ze een afluisteroortje plaatsen om een bezwarende uitspraak van Craig los te krijgen.

Die nacht zegt Craig inderdaad iets dat aangeeft dat hij haar tot de moord aanzette en de volgende ochtend worden zowel hij als Anne gearresteerd. Craig wordt tot levenslang veroordeeld. Anne krijgt tien jaar cel. Gayle komt Anne bezoeken in de gevangenis waar Anne zegt dat ze haar leven na haar straf terug op het juiste spoor wil zetten.

Rolbezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Gold, Tracey Tracey Gold Anne Nolan
Irwin, Tom Tom Irwin Craig Mitchell
Gless, Sharon Sharon Gless dokter Gayle Bennett politiepsychologe
Dorn, Michael Michael Dorn Steve Driscoll politiechef
Camacho, Mark Mark Camacho Levine politieresercheur
Ferrabee, Gillian Gillian Ferrabee Wendy Mitchell Craigs vrouw
Tierney, Brigid Brigid Tierney Alissa Mitchell Craigs dochter
Rothpan, Mitchell David Mitchell David Rothpan Dougie Mitchell Craigs zoon
Bauder, Stephanie Stephanie Bauder Christine
Gilmore, Danny Danny Gilmore Kyle Meechum
Koensgen, John John Koensgen pastoor Ryan brengt Anne naar de politie
Dillon, Teddy Lee Teddy Lee Dillon Eric
Tadros, Manuel Manuel Tadros Carlo