The Globe Sessions

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Globe Sessions
Album van Sheryl Crow
Uitgebracht 1998
Genre Rock
Label(s) A&M
Producent(en) Sheryl Crow
Chronologie
1996
Sheryl Crow
  1998
The Globe Sessions
  1999
Live from Central Park
Portaal  Portaalicoon   Muziek

The Globe Sessions is Sheryl Crows derde album uit 1998.

Achtergrondinformatie[bewerken]

Na de tour volgend op het succes van het tweede album, trok Sheryl zich terug in haar eigen studio in New York: The Globe. In interviews vertelt ze dat ze depressief was. Dit gevoel is in nummers als 'Am I Getting Through', 'It Don't Hurt' en 'Crash and Burn' goed thuis te brengen.

Het album wordt uitgebracht kort na het verbreken van haar relatie met Eric Clapton. Er doen geruchten de ronde dat de eerste single ('My Favorite Mistake') over die relatie gaat, maar Sheryl heeft dit altijd ontkend.

Het nummer 'Mississippi' is geschreven door Bob Dylan. Nadat Sheryl het nummer opnieuw had gearrangeerd voor The Globe Sessions nam Dylan het zelf op voor zijn album Love and Theft uit 2001.

Aan het einde van 'Crash and Burn' (oorspronkelijk opgenomen als een up-tempo nummer, maar in een langzame versie op het album beland) volgt hidden track 'Subway Ride'. Dit nummer gaat over de afzettingsprocedure tegen Bill Clinton.

Achteraf zegt Sheryl dat ze met veel plezier terugdenkt aan de tijd die ze met muzikanten heeft doorgebracht in The Globe. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom ze de oorspronkelijke titel Riverwide op het laatste moment veranderde in The Globe Sessions.

Tracklist[bewerken]

01. My Favorite Mistake
02. There Goes the Neighborhood
03. Riverwide
04. It Don't Hurt
05. Maybe That's Something
06. Am I Getting Through (part I & II)
07. Anything But Down
08. The Difficult Kind
09. Mississippi
10. Members Only
11. Crash and Burn

Bonus track Europa:
12. Resuscitation

Bonus track op nieuwe versie 1999:
13. Sweet Child O' Mine