The Invisible

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Invisible
Regie David S. Goyer
Producent Gary Barber
Scenario Mick Davis
Christine Ruom
Mats Wahl
Hoofdrollen Justin Chatwin
Margarita Levieva
Marcia Gay Harden
Chris Marquette
Alex O'Loughlin
Muziek Marco Beltrami
Montage Conrad Smart
Cinematografie Gabriel Bernstein
Distributie Hollywood Pictures
Première 27 april 2007
Speelduur 101 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 30.000.000
Opbrengst $ 26.810.113
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Invisible is een Amerikaanse dramafilm uit 2007 met bovennatuurlijke elementen. Regisseur David S. Goyer baseerde de productie op het boek Den Osynlige van de Zweed Mats Wahl, eerder in 2002 in het Zweeds verfilmd als Den Osynlige.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Nick Powell (Justin Chatwin) en Pete Egan (Chris Marquette) staan op het punt af te studeren. Terwijl Powell met heel andere dingen bezig is, wordt Egan het vuur aan de schenen gelegd door de harde Annie Newton (Margarita Levieva) en haar vrienden, aan wie hij nog geld schuldig is. Newton leeft thuis in onmin met haar vader en zijn nieuwe vriendin en is hard bezig om zich steeds verder op het criminele pad te begeven. Terwijl haar vriend Marcus Bohem (Alex O'Loughlin) een auto steelt, ziet ze haar kans schoon om de winkelruit van een juwelier in te gooien en haar tas vol te laden met waar uit de winkel. Deze verstopt ze op school in haar kluisje, terwijl Egan haar gadeslaat.

Wat Newton niet weet is dat Bohem haar verraden heeft aan de politie omdat ze weigerde de tas met gestolen spullen in zijn huis achter te laten. Ze wordt opgepakt door de politie en zint bij haar terugkeer op wraak op Egan waarvan ze denkt dat hij haar erbij gelapt heeft. Powell heeft inmiddels aan Egan vertelt dat hij die avond het vliegtuig naar Londen neemt om daar een schrijfopleiding te gaan volgen. Hij is niet van plan zijn moeder Diane (Marcia Gay Harden) daarover in te lichten voor hij vertrokken is, zodat ze hem niet kan tegenhouden. Bovendien heeft hij sinds de dood van zijn vader niet het idee dat het zijn moeder allemaal erg veel kan schelen.

Wanneer Powell vertrokken is bij Egan, komt Newton met twee vrienden verhaal halen. Uit angst nog langer geschopt en geslagen te worden zegt Egan dat niet hij haar verraden heeft, maar Powell. Hij denkt dat die al onderweg is naar Londen en daarom toch veilig. Powell wordt niettemin onderschept door Newtons groep - die Egan bij zich heeft - en finaal in elkaar geslagen. Na haar laatste klap met een stuk hout stopt hij met bewegen en ademen. In paniek gooien ze zijn lichaam in een put en spreken af erover te zwijgen, omdat ieder de anderen erbij kan lappen.

Powell vertrekt de volgende morgen nietsvermoedend uit het bos en naar zijn eerste lesuur. Hij lijkt door iedereen straal genegeerd te worden, wanneer iedereen tegen hem opbotst en praat alsof hij er niet bij is. Langzaam dringt het tot hem door dat hij niet langer in levenden lijve aanwezig is, waarop hij - onzichtbaar voor iedereen - zijn oor te luister gaat leggen bij de betrokkenen rond zijn verdwijning om er achter te komen waarom hem dit overkomen is. Hierbij komt hij zowel achter de ware aard van verschillende mensen als dat hij hoort hoe mensen over hem praten wanneer hij er niet bij is.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Chatwin, Justin Justin Chatwin Nick Powell
Levieva, Margarita Margarita Levieva Annie Newton
Harden, Marcia Gay Marcia Gay Harden Diane Powell
Marquette, Chris Chris Marquette Pete Egan
O'Loughlin, Alex Alex O'Loughlin Marcus Bohem
Rennie, Callum Keith Callum Keith Rennie rechercheur Brian Larson
Harrison, Michelle Michelle Harrison rechercheur Kate Tunney
Kennedy, Ryan Ryan Kennedy Matty
Francis, Andrew Andrew Francis Dean
Saulnier, Tania Tania Saulnier Suzie
Johnson, P. Lynn P. Lynn Johnson Sharon Egan
Houde, Serge Serge Houde Martin Egan
Zurowski, Desiree Desiree Zurowski Lindy Newton
Houghton, Mark Mark Houghton Jack Newton
Ferris, Alex Alex Ferris Victor Newton

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]