The Princess Diaries

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Meg Cabot, de schrijfster van The Princess Diaries

The Princess Diaries is een komische boekenserie van Meg Cabot en film over een tienermeisje dat er op een dag achter komt dat ze een prinses is. De verfilming, met in de hoofdrollen onder meer Julie Andrews en Anne Hathaway, verscheen op 13 december 2001. Een vervolg hierop, The Princess Diaries 2: Royal Engagement verscheen in 2004, maar bracht minder op dan het eerste deel.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Mia is een meisje dat in New York (in de film in San Francisco) op high school zit. Ze is een buitenbeentje en wordt gepest door veel van haar medeleerlingen, maar vermaakt zich met haar beste vriendin Lilly en met Lilly's broer Michael (die heimelijk een oogje op haar heeft). Mia's moeder is een alleenstaand kunstenares. Een paar weken voor haar zestiende verjaardag komt haar oma ineens op bezoek, de moeder van Mia's vader. Oma (Grandmere) blijkt de koningin van Genovia, een klein koninkrijk tussen Frankrijk en Spanje, te zijn, en Mia, haar enige kleinkind, de troonopvolger.

De stuntelige Mia krijgt een spoedcursus in hoe ze zich als prinses dient te gedragen, en moet daarna kiezen of ze wel of niet de troon wil overnemen. Uiteindelijk beslist ze om prinses van Genovia te worden.

Rolverdeling[bewerken]

Anne Hathaway: Mia Thermopolis
Julie Andrews: Koningin Clarisse Renaldi
Héctor Elizondo: Joe (Joseph)
Mandy Moore: Lana Thomas
Heather Matarazzo: Lilly Moscovitz
Caroline Goodall: Helen Thermopolis
Robert Schwartzman: Michael Moscovitz

Externe link[bewerken]