The Santa Clause 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Santa Clause 2
Regie Michael Lembeck
Scenario Don Rhymer
Cinco Paul
Hoofdrollen Tim Allen
Elizabeth Mitchell
Première 2002
Genre Familie, kerst
Speelduur 104 minuten
Taal Engels
Land Verenigde Staten
Voorloper The Santa Clause
Vervolg The Santa Clause 3: The Escape Clause
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Santa Clause 2 (volledig: The Santa Clause 2: The Mrs. Clause) is een kerstfilm uit 2002 met in de hoofdrol Tim Allen. De film werd voorafgegaan door The Santa Clause en gevolgd door The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006).

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Scott Calvin (Tim Allen) is sinds acht jaar Kerstman en zijn trouwe elfen beschouwen hem als de beste Kerstman ooit. Maar de Kerstman heeft problemen. Er blijkt een clausule (Engels: clause) te bestaan waaraan de Kerstman moet voldoen om Kerstman te kunnen blijven. Dit is de "Mrs clause", oftwel hij moet een vrouw zien te vinden om mee te trouwen. Hierdoor verliest hij langzaam zijn (normale) overgewicht en zijn magie. Tegelijkertijd blijkt zijn zoon Charlie op de lijst van stoute kinderen te staan.

Hij vertrekt naar zijn zoon Charlie om die op het rechte pad te krijgen en om een vrouw te vinden om de Kerst te redden, en ondertussen wordt de Noordpool overgenomen door een dubbelganger die de elfen tot slaven maakt die steenkool moeten bikken omdat alle kinderen in de wereld stout zijn. Zijn zoon belooft het niet meer te doen, maar als snel breekt hij zijn belofte. Scott Calvin dwingt bij het hoofd van de school (Carol Newman) af dat zij zijn zoon niet van school stuurt, maar in plaats daarvan een maatschappelijke taakstraf laat uitvoeren.

Calvin wordt uiteindelijk verliefd op het hoofd van de school. Dan weet een elf hem te vertellen over de problemen op de Noordpool en haast hij zich terug om de Noordpool te redden. Maar dit mislukt en Calvin en de elf worden door de plaatsvervanger vastgebonden. Charlie heeft ook een manier gevonden om op de Noordpool te geraken, samen met Carol Newman. Zij bevrijden Calvin en de elfen en heroveren met zijn allen de Noordpool. Vlak voor middernacht op kerstavond trouwen Calvin en Carol Newman, net op tijd, zodat hij Kerstman kan blijven.

Rolbezetting[bewerken]

Acteur Rol
Tim Allen Santa Claus/Scott Calvin/Toy Santa
Elizabeth Mitchell Carol Newman/Mrs. Claus
David Krumholtz Bernard the Arch-elf
Eric Lloyd Charlie Calvin
Judge Reinhold Dr. Neil Miller
Wendy Crewson Laura Miller
Spencer Breslin Curtis
Liliana Mumy Lucy Miller
Danielle Woodman Abby the Elf
Aisha Tyler Mother Nature
Peter Boyle Father Time
Jay Thomas Easter Bunny
Kevin Pollak Cupid
Art LaFleur Tooth Fairy
Michael Dorn Sandman
Victor Brandt Reindeer
Bob Bergen Comet (voice)
Kath Soucie Chet (voice)
Molly Shannon Tracy