The Secret of Convict Lake

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Secret of Convict Lake
Regie Michael Gordon
Producent Frank P. Rosenberg
Scenario Anna Hunger (verhaal)
Jack Pollexfen (verhaal)
Viktor Trivas (script)
Hoofdrollen Glenn Ford
Gene Tierney
Ethel Barrymore
Ann Dvorak
Muziek Sol Kaplan
Montage James B. Clark
Cinematografie Leo Tover
Distributie Twentieth Century Fox Film Corporation
Première 3 augustus 1951
Genre Western
Speelduur 83 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Opbrengst $1.35 miljoen
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Secret of Convict Lake is een Amerikaanse Western-film uit 1951. Het verhaal is fictief maar is gebaseerd op lokale legendes over het echte Convict Lake gelegen in de Sierra Nevada in het noorden van Californië. De film is geregisseerd door Michael Gordon en geproduceerd door Frank P. Rosenberg. Hoofdrollen worden vertolkt door Glenn Ford, Gene Tierney, en Ethel Barrymore.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

In de winter van 1871 ontsnappen zes gevangenen uit een gevangenis in Carson City, Nevada. Vijf van hen zijn geharde criminelen, de zesde is een oprecht onschuldige man die ten onrechte werd veroordeeld voor een roofmoord. Wanneer ze tijdens hun ontsnapping worden verrast door een zware sneeuwstorm hebben ze geen andere keuze dan te schuilen in een klein mijnwerkersdorpje dat zijn naam deelt met het nabijgelegen meer: Convict Lake. De criminelen ontdekken dat het dorpje enkel bewoond is door vrouwen, dit omdat de mannen van het dorp allemaal weg zijn door de recente ontdekking van een zilverader in de buurt. De vrouwen op hun beurt ontdekken dat de bezoekers ontsnapte criminelen zijn, dit door de restanten van de ijzeren ketens aan hun enkels en polsen. Het komt tot een intense confrontatie waarbij Jim Canfield, de onschuldige man en Granny, de oudste vrouw van het dorpje, de situatie kalmeren door een compromis voor te stellen waarbij de ontsnapte gevangenen in een leegstaand huis mogen verblijven totdat het weer hen toelaat om verder te trekken.

De situatie verandert wanneer enkele van de criminelen te horen krijgen dat er een schat van 40000 dollar aan geld in de buurt zou zijn verborgen en wanneer Jim Canfield verliefd wordt op Marcia Stoddard, een mooie jonge vrouw die verloofd blijkt te zijn met de man die er voor zorgde dat Jim onschuldig in de gevangenis terecht kwam.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Glenn Ford Jim Canfield
Gene Tierney Marcia Stoddard
Ethel Barrymore Granny
Zachary Scott Johnny Greer
Ann Dvorak Rachel Shaeffer
Barbara Bates Barbara
Helen Westcott Susan Haggerty

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]