The Tories

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Tories
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1995-2002
Oorsprong Los Angeles, Verenigde Staten
Genre(s) Pop, rock
Label(s) N2K Records
Leden
Zang, gitaar Steve Bertrand
Gitaar, zang J.J. Farris
Bassist James Guffee
Drummer Bryan Head
Brent Klopp
Jamie Wollam
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Wonderful life
AllMusic 4/5 sterren Link
The upside of down
AllMusic 4/5 sterren Link

The Tories was een Amerikaanse pop- en rockgroep. De band werd ontdekt door Phil Ramone en tekende een contract bij zijn platenlabel N2K Records. The Tories ontvingen een Los Angeles Music Award en twee ASCAP Film and Television Awards.

Biografie[bewerken]

Oprichting en Wonderful life (1995-1998)[bewerken]

De band werd opgericht in 1995. Na zes maanden hadden The Tories aanbiedingen voor verschillende platencontracten weten te vergaren. Ze tekenden een contract bij N2K Records. De debuutsingle Gladys Kravitz belandde in de top 10 van M2. In 1996 ontving de band een Los Angeles Music Award in de categorie Outstanding Tape Production. In 1997 werd het debuutalbum Wonderful life uitgebracht. In 1998 tourde de band met de VH-1 Rock Across America Tour waarmee ook Europa werd aangedaan en werd er opgetreden in verschillende televisieprogramma's.

The Tories schreven de titelsong voor de sitcom Jesse met Christina Applegate in de hoofdrol. Ook de underscore, muziek ter ondersteuning bij dialogen of gebeurtenissen, namen ze voor hun rekening. De band werd hiervoor beloond met twee ASCAP Film and Television Awards, in 1999 en 2000.

The upside of down en einde (1999-2002)[bewerken]

In 2001 volgde het album The upside of down. Dit album werd in eigen beheer uitgebracht, daar N2K Records failliet was gegaan. Het album werd geproduceerd door Stuart Brawley. In 2002 gingen de bandleden vriendschappelijk uit elkaar.

Discografie[bewerken]

  • Wonderful life, 1997
  • The upside of down, 2001