Theater aan het Spui

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Theater aan het Spui

Theater aan het Spui is een middelgroot vlakke-vloertheater gelegen aan het Spuiplein in Den Haag. Aan het Spuiplein, het culturele hart van de stad, bevinden zich naast het Theater aan het Spui, de Centrale Bibliotheek en het Haags Filmhuis.

Het theater, een ontwerp van architect Herman Hertzberger, beschikt over 2 zalen, de grote zaal met 360 stoelen en de kleine zaal met 170 stoelen. In de ruime foyer kan voor aanvang, in de pauze en na afloop van de voorstelling een drankje worden genuttigd. Theater aan het Spui werd op zaterdag 6 maart 1993 geopend door de wethouders A. van den Berg (Cultuur) en P. Noordanus (Stadsvernieuwing).

Het theater huisvest een aantal festivals als Todaysart, CaDance, Movies that Matter, Holland Dance Festival en Writers Unlimited (voorheen Winternachten).

Theater aan het Spui produceerde ook eigen voorstellingen, onder meer van de choreografen Lonneke van Leth en Jorinde Kuiper en de regisseurs Annechien Koerselman en Greg Nottrot. Annette Speelt was tot en met 2008 het huisgezelschap.

Externe link[bewerken]