Greg Nottrot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Greg Nottrot
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Gregor-Jan Nottrot
Geboren 03 april 1983
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Acteur, regisseur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Greg Nottrot (Delft, 3 april 1983) is een Grieks-Pontisch[bron?]-Nederlandse toneelregisseur, acteur en presentator. Hij is de zoon van architect, schrijver Robert Nottrot en kunstenares, dichteres Christina Coridou. Samen met Floor Leene staat hij aan de basis van het theatergezelschap Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) en is er ook artistiek leider.[1]

Als theaterregisseur kreeg hij naambekendheid met de theaterfeuilletons Vrijdans en Maandageditie. Hij was verbonden aan de nieuwkomers van Orkater en Theater aan het Spui. Ander werk van hem was te bezichtigen op de theaterfestivals Oerol, Over het IJ en Festival aan de Werf.

Samen met Jibbe Willems, Mark Kraan, Michiel Lieuwma, Marcel Osterop en andere maakt Nottrot de theatrale, literaire en muzikale actualiteitenshow 'Orde van de Dag': in de Stadsschouwburg Utrecht en bij het 't Arsenaal brengen zij twaalf keer per jaar (samen met acteurs, schrijvers en muzikanten) een show waar theater, muziek, sketches en columns gebracht worden.

Theatervoorstellingen[bewerken | brontekst bewerken]

Interviews[bewerken | brontekst bewerken]

Voor zijn voorstellingen interviewde hij onder andere de volgende personen: Mark Rutte, Dick Advocaat, Ronald Plasterk, Hero Brinkman, Sylvana Simons, Marianne Thieme, Jetta Klijnsma, Pieter Hilhorst, Frits Wester, TINKEBELL, Marjan Minnesma, Thierry Baudet, Eelco Bosch van Rosenthal, Tijs Goldschmidt, Rob Wijnberg, John Crombez, Bram van der Vlugt, Jan Heemskerk, Roelf Bouwmeester, N'ketia Seedo, Maarten Hajer, Eva Hartog Skorobogatova, Marleen Stikker, Matthijs Pontier, Quinsy Gario, Tom Vennink, Ingrid Robeyns.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]