Thunder Force (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Thunder Force
Regie Ben Falcone
Producent Ben Falcone
Melissa McCarthy
Marc Platt
Adam Siegel
Scenario Ben Falcone
Hoofdrollen Melissa McCarthy
Octavia Spencer
Muziek Fil Eisler
Montage Tia Nolan
Cinematografie Barry Peterson
Distributie Netflix
Première 9 april 2021 (wereldwijd)
Genre Superhelden / Komedie
Speelduur 107 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Thunder Force is een Amerikaanse komische superheldenfilm uit 2021 onder regie van Ben Falcone. De film, naar een scenario van Falcone, heeft Melissa McCarthy en Octavia Spencer in de hoofdrollen en werd op 9 april 2021 uitgebracht op de streamingwebsite Netflix.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Lydia Berman en Emily Stanton groeiden beiden op in dezelfde buurt in Chicago, maar hadden een geheel andere opvoeding. Waar Lydia zonder enig manieren en ambitie opgroeide, stond Emily onder grote prestatiedruk van haar ouders. Als kind waren ze onafscheidelijk, maar om deze reden groeiden ze uit elkaar. Tegenwoordig runt de fatsoenlijke Emily een gigantisch farmaceutisch bedrijf, terwijl de grofgebekte Lydia onderaan de ladder werkt in een distributiecentrum.

Van kinds af aan heeft Emily de droom om eenvoudige burgers te kunnen veranderen in superhelden. Dit is precies waar ze haar bedrijf aan heeft gewijd. Twintig jaar onderzoek en talloze experimenten later is het haar eindelijk gelukt om via enkele tientallen behandelingen een mens te doen veranderen in een superheld met krachten. Lydia, die eenzaam is en merkt dat Emily afwezig is op de middelbare schoolreünie, besluit haar een bezoek te brengen op kantoor en dient per ongeluk de eerste behandeling tot zich toe. Emily en haar collega's weten dat het minstens vijf jaar zal duren om de eerstvolgende behandeling te kunnen leveren en besluiten daarom met Lydia de behandeling geheel af te maken.

De behandeling werkt en na een maand lang trainen is Lydia een ijzersterke vrouw die zelfs vrachtwagens kan optillen, terwijl Emily zichzelf onzichtbaar kan maken. Gezamenlijk bestrijden ze de misdaad in het door schurken geteisterde Chicago. Het doelwit is William Stevens, een aanstaand burgemeester die enkele kwaadaardige schurken heeft ingehuurd om vol misdaad te plegen in de stad, waarna hij vervolgens met hen 'kan afrekenen' zodat hij in de media het vertrouwen van het volk voor zich wint. Zijn handlangers zijn de moordzuchtige Laser, die lasers kan schieten uit haar handen, en Jerry, halfmens-halfkrab.

Lydia en Emily noemen zichzelf Thunder Force en genieten enige positieve media-aandacht, maar al gauw blijkt dat ze weinig praktijkervaring hebben en maken al gauw fouten waardoor ze de steun van het volk verliezen. Tot overmaat van ramp wordt Lydia verliefd op Jerry.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

De film was in het weekend van de release een van de best bekeken titels op Netflix, maar ontving overweldigend negatieve reacties van zowel de pers als het publiek.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]