Tom Collins

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Voor de gelijknamige cocktail zie: Tom Collins (cocktail)
Tom Collins (1980)

Tom Collins (eigen naam: Ton Droog) (Bussum, 9 mei 1947) is een van de voormalige diskjockeys van Radio Veronica in de periode 1968-1974. Tom Collins begon zijn radiocarrière bij Radio Luxembourg en later de zeezender Radio Dolfijn/Radio 227. Collins werd met name gewaardeerd om zijn stem en woordkeuze, die als nogal breedsprakig maar mooi betiteld kon worden. Zijn presentatie viel op door lange, goed lopende zinnen terwijl zijn meeste collega's niet verder kwamen dan "nieuw in de top 40..." of "geweldige plaat..."

Na 1974 was hij voor "Veronica aan land" te horen als voice-over bij televisieprogramma's en commercials. Ook was hij presentator van het televisieprogramma "Veronica Totaal".

Hij werkte voorts bij platenmaatschappij BMG/Ariola. In de jaren negentig richt hij een internetbedrijf op en is hij enige tijd als nieuwslezer te horen op Sky Radio, Radio 538 en Classic FM.

Hij heeft anno 2004 in Amsterdam een praktijk voor personal coaching en training.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Radio Veronica-medewerkers en diskjockeys Ad Bouman, Hans Mondt, Tom Collins, Gerard de Vries en Klaas Vaak namen begin 1970 onder de naam De Binkies de carnavalshit "Met carnaval" op. Het reikte niet verder dan de Tipparade. In hetzelfde jaar had hij een solosingle onder de naam Bert van Esch: "De afspraak". Ook dit ontsteeg de Tipparade niet.

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Met carnaval 10-1-1970 tip De Binkies