Tony Thompson (zanger)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tony Thompson (zanger)
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Geboren 2 september 1975
Overleden 1 juni 2007
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Tony Thompson (Oklahoma City (Oklahoma), 2 september 1975 - Waco (Texas), 1 juni 2007) was een Amerikaanse R&B- en soulzanger. Hij was een tijdlang lid van de R&B-groep Hi-Five en blies deze later weer nieuw leven in.

Hij begon zijn zangcarrière op achtjarige leeftijd in het plaatselijk kerkkoor. Een muziekproducer merkte hem op en liet hem met een viertal anderen een demo maken dat leidde tot de oprichting van Hi-Five in 1990. De groep deed het erg goed, het debuutalbum leverde meervoudig platina op en er werden diverse hits gescoord zoals I like the way, I can't wait a minute en Just another girlfriend.

In 1994 hield Hi-Five op te staan en ging Thompson op de solotoer met zijn in 1995 uitgebrachte Sexsational. Later kwam hij met een eigen platenmaatschappij N'Depth geheten en richtte hij Hi-Five opnieuw op, ditmaal met vier nieuwe leden waaronder zijn jongere broer. In 2006 gaf hij The Return uit, een reüniealbum van de vroegere leden van Hi-Five, maar deze had geen succes.

Tony Thompson werd in Waco Texas op 31-jarige leeftijd dood aangetroffen. De vermoedelijke doodsoorzaak was een overdosis. Op 1 juni 2007, werd Thompsons het lichaam gevonden gevonden in de buurt een air-conditioning unit. Dr Reade A. Quinton, een medisch onderzoeker aan het Southwestern Instituut voor Forensische Wetenschappen in Dallas, bepaalde dat Thompson, gestorven is aan "toxische effecten van chloordifluormethaan", of te wel het per ongeluk inademen van een giftig hoeveelheid Freon.