Toradora!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Toradora!
とらドラ!
Doelgroep shonen
Genre romantische komedie
Light novel
Mangaka Yuyuko Takemiya
Uitgever ASCII Media Works
Andere uitgevers Seven Seas Entertainment
Publicatie in Dengeki Bunko
Originele publicatie 10 maart 2006 – 10 maart 2009
Delen 10
Cosplayers

Toradora! (とらドラ!) is een Japanse light novelserie die is geschreven door Yuyuko Takemiya en geïllustreerd door Yasu. De serie bestaat uit tien delen en is uitgegeven in Japan door ASCII Media Works van 10 maart 2006 tot 10 maart 2009.

Er verscheen ook een manga in september 2007 en een 25-delige animeserie die is uitgezonden tussen oktober 2008 en maart 2009. Een computerspel van Toradora voor de PlayStation Portable (PSP) kwam uit in april 2009 en is ontwikkeld door Bandai Namco.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Ryuji gaat samen met zijn beste vriend Yusaku naar het tweede jaar van de middelbare school. Hij raakt verliefd op Minori. Toevallig is Taiga haar beste vriendin, een meisje met een negatieve houding en de gewoonte om mensen af te snauwen. Taiga krijgt direct een hekel aan Ryuji.

Dan blijkt dat Taiga tegenover Ryuji woont en ze ontdekt dat Ryuji stiekem gevoelens heeft voor Minori. Taiga is op haar beurt weer verliefd op Yusaku. Ze treffen een regeling om elkaar te helpen met hun verliefdheden.

De romantische situaties die ze voor hun vrienden opzetten blijken vaak averechts te werken, en doordat Ryuji en Taiga veel tijd met elkaar doorbrengen gaan er geruchten dat ze misschien wel een stel zijn.

Ondanks de geruchten genieten Ryuji en Taiga van elkaars gezelschap. Ze ontmoeten ook Yusaku's jeugdvriendin Ami, die naar dezelfde school gaat. Ami is niet altijd de zelfbenoemde idioot, maar eigenlijk een verwend nest die in conflict komt met Taiga. Langzaam begint ook Ami gevoelens te krijgen voor Ryuji.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Stemacteur
Ryuji Takasu Junji Majima
Taiga Aisaka Rie Kugimiya
Minori Kushieda Yui Horie
Ami Kawashima Eri Kitamura
Yusaku Kitamura Hirofumi Nojima
Yasuko Takasu Sayaka Ohara
Maya Kihara Ai Nonaka
Kouji Haruta Hiroyuki Yoshino
Inko Takasu Saori Goto

Varia[bewerken | brontekst bewerken]

  • De titel Toradora is afgeleid van de namen van de twee hoofdpersonages Taiga en Ryuji, die zich laten vertalen als tora (tiger) en doragon (dragon).

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Toradora! van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.