Transylmania

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Transylmania
Regie David Hillenbrand
Scott Hillenbrand
Producent Radu Badica
Viorel Sergovici
Kim Swartz
Sanford Hampton
Jor Van Kline
Scenario Patrick Casey
Worm Miller
Hoofdrollen Patrick Cavanaugh
James DeBello
Tony Denman
Musetta Vander
Jennifer Lyons
Oren Skoog
Paul H. Kim
David Steinberg
Irena A. Hoffman
Distributie Full Circle
Première Vlag van Verenigde Staten 4 december 2009
Vlag van Nederland 24 maart 2011(DVD)
Genre komedie
Speelduur 92 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Opbrengst $ 263 941
Voorloper Dorm Daze 2
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Transylmania is een Amerikaanse filmkomedie en klucht uit 2009 die geregisseerd is door de broers David en Scott Hillenbrand. De film is een vervolg op Dorm Daze 2. Dit is de laatste film waarin David Steinsberg meespeelde; hij overleed in maart 2010.

Transylmania heeft de laagste opbrengst ooit tijdens een openingsweekend behaald waarbij de film in meer dan duizend bioscopen is vertoond, namelijk 263 941 dollar.[1]

Verhaal[bewerken]

Rusty (Oren Skoog) heeft een internet-relatie met Draguta (Irena A. Hoffman) uit Roemenië. Om bij haar te zijn overtuigt hij zijn vrienden om een semester te studeren aan de Razvan Universiteit. Op de heenweg horen ze het verhaal dat Vampier Radu (dubbelrol van Skoog) verliefd was op Stephania (Simon Petric) maar dat haar ziel in een muziekdoos is gestopt. Newmar (Tony Denman) probeert zijn vriendin Lynne (Jennifer Lyons) te verrassen door een muziekdoos te kopen. Als zij deze opent wordt haar persoonlijkheid overgenomen door Stephania.

Pete (Patrick Cavanaugh) en Wang (Paul H. Kim) proberen drugs het land in te smokkelen en betalen alles met spijkerbroeken. Tijdens het jagen komen ze Cliff (James DeBello) tegen die zich voordoet als vampierjager om indruk te maken op meisjes. Vampierjager Teodora Van Sloan (Musetta Vander) is bezig om vampier Radu te vermoorden die weer tot leven is gekomen.

Schoolhoofd Floca (David Steinsberg) is bezig om meisjes uit de buurt te ontvoeren om ze te gebruiken voor een nieuw lichaam voor zijn dochter Draguta. Hij heeft Lia Natalie Garza ontvoerd en haar ontdaan van haar lichaam. Haar hoofd blijft leven en ze probeert om samen met haar tweelingzus Danni Nicole Garza), Pete en Wang om haar lichaam weer terug te krijgen.

Rolverdeling[bewerken]

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]