Naar inhoud springen

Tremors 2: Aftershocks

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tremors 2: Aftershocks
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie S.S. Wilson
Producent Brent Maddock
Ron Underwood
Christopher DeFaria
Nancy Roberts
Scenario Brent Maddock
S.S. Wilson
Hoofdrollen Fred Ward
Christopher Gartin
Helen Shaver
Michael Gross
Marcelo Tubert
Marco Hernandez
José Ramón Rosario
Thomas Rosales Jr.
Muziek Jay Ferguson
Montage Bob Ducsay
Cinematografie Virgil L. Harper
Distributie MCA
Première 9 april 1996
Genre horror, komedie, sciencefiction
Speelduur 96 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$ 4 miljoen
Overige nominaties 1
Voorloper Tremors
Vervolg Tremors 3: Back to Perfection
Officiële website
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Tremors 2: Aftershocks is een Amerikaanse horror/komische film uit 1996, en een vervolg op de film Tremors (1990). De film werd geregisseerd door S.S. Wilson. Hoofdrollen werden vertolkt door Fred Ward, Christopher Gartin, Michael Gross en Helen Shaver.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Zes jaar zijn verstreken sinds de gebeurtenissen in deel 1. Earl Bassett woont nog altijd in Perfection, Nevada, waar hij een struisvogelboerderij heeft. Deze boerderij is alles wat hij over heeft gehouden aan zijn pogingen geld te verdienen met zijn gevecht met de Graboids. Op een dag wordt hij benaderd door een man genaamd Grady Hoover en een vertegenwoordiger van een Mexicaanse oliecompagnie. De vertegenwoordiger vertelt Earl dat er Graboids gesignaleerd zijn in het veld waar een raffinaderij van de compagnie staat. Hij vraagt Earl dan ook om hulp. Earl weigert eerst, maar bedenkt zich wanneer hij te horen krijgt dat het Mexicaanse leger hem van alle benodigde spullen zal voorzien; hij $50.000 krijgt voor elke dode Graboid en $100.000 voor elke Graboid die hij levend vangt. Grady zal hem helpen daar Earl’s vorige partner, Valentine McKee, nu getrouwd is en met pensioen is gegaan.

Earl en Grady reizen af naar de olieraffinaderij en ontmoeten de crew die hen daar verder zal helpen: geoloog Kate Reilly, haar assistent Julio en hoofdontwerper Pedro. Samen beginnen ze hun jacht op de enorme wormen. In het begin werkt hun techniek uitstekend. Ze lokken Graboids met geluiden van een ketting die achter een wagen aan over de grond sleept, en zien via een seismograaf waar de Graboids zich bevinden. Vervolgens blazen ze de Graboid op met een radiografisch bestuurbaar wagentje gevuld met dynamiet. Op deze manier schakelen ze zestien Graboids uit. De zeventiende heeft hen echter door en gaat er na een wilde achtervolging vandoor. Bovendien ontdekt Earl dat er veel meer Grabois zijn dan hij eerst dacht, waarop hij besluit om versterking te halen: Burt Gummer, een paranoïde survivalexpert die ook de eerste Graboid-invasie in Perfection heeft meegemaakt. Zijn vrouw Heather heeft hem verlaten, en Earls contact met hem lijkt Burt te doen ontwaken uit een lange diepe depressie. Hij arriveert al snel bij de Mexicaanse raffinaderij in een legerwagen die is volgeladen met explosieven en voedsel.

Earl, Grady, en Burt zetten de jacht voort en maken er al snel een wedstrijd van wie de meeste Graboids kan doden. Earl en Grady vinden uiteindelijk een Graboid die half boven de grond uitsteekt en verlamd lijkt te zijn. Ze denken eindelijk een levend exemplaar te hebben gevangen. Wanneer ze de Graboid beter bekijken, zien ze dat hij aan de achterkant is uitgehold. Iets heeft zich vanuit het beest een weg naar buiten gegeten.

Wanneer ze terugkeren ontdekken ze Pedro’s truck. Pedro is echter verdwenen; alleen zijn armen hangen nog aan de takelwagen. Earl en Grady waarschuwen de anderen voor een mysterieus nieuw gevaar. De Graboids zijn de volgende fase van hun levenscyclus ingegaan: uit elke Graboid zijn drie kleinere monsters die bovengronds jagen gekomen (in deze film krijgen ze geen naam, maar in de derde film worden ze "Shriekers" genoemd). Deze beesten jagen in groepen en duiken in grote aantallen op. Al snel zijn de jagers gedwongen dekking te zoeken in de raffinaderij. Julio haalt het niet.

Even later duikt Burt op in zijn zwaargehavende truck. Hij was aangevallen door Shriekers maar kon ontkomen. Ook wist hij een van de beesten te verdoven en mee te nemen. De groep onderzoekt de Shrieker. Het blijkt dat ze “zien” via een hittesensor bovenop hun hoofd, en zich vermenigvuldigen door te eten. Een andere Shrieker ontdekt echter Burts voedselvoorraad en vermenigvuldigt zich enorm.

Burt lokt de Shriekers het gebouw in, waarna Earl een tijdbom activeert. Iedereen vlucht weg, waarna de raffinaderij wordt opgeblazen. Alle Shriekers komen om. Terwijl ze de schade bekijken, wijst Grady de anderen erop hoeveel geld ze gaan krijgen voor dit klusje, hoewel er van de raffinaderij weinig meer over is.

Acteur Personage
Ward, Fred Fred Ward Earl Bassett
Gross, Michael Michael Gross Burt Gummer
Gartin, Christopher Christopher Gartin Grady Hoover
Shaver, Helen Helen Shaver Kate “White” Reilly
Tubert, Marcelo Marcelo Tubert Señor Ortega
Hernandez, Marco Marco Hernandez Julio
Rosario, José Ramón José Ramón Rosario Pedro
Rosales jr., Thomas Thomas Rosales jr. Oliewerker

Prijzen/nominaties

[bewerken | brontekst bewerken]
1997 Saturn Awards
  • 1 nominatie: Beste Home Video Release