Trigana Air Service

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Trigana Air Service
IATA

IL

ICAO

TGN

Roepletters

TRIGANA

Trigana Air Service
Opgericht 1991
Hubs Internationale luchthaven Soekarno-Hatta
Vloot 17
Hoofdkantoor Jakarta
Website http://www.trigana-air.com/
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Trigana Air Service is een Indonesische luchtvaartmaatschappij met haar thuisbasis in Jakarta.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Trigana Air Service werd opgericht in 1991. Op 4 juli 2007 werd de onderneming net als alle Indonesische luchtvaartmaatschappijen op de zwarte lijst van de Europese Unie geplaatst – enkele zijn sindsdien weer geschrapt.

Incidenten[bewerken | brontekst bewerken]

Vliegtuigen van Trigana Air zijn betrokken geweest bij 14 ernstige incidenten,[1] waarvan 10 resulteerden in het afschrijven van het toestel.

  • Op 11 februari 2010 moest een ATR-42-300F, Trigana Air Service-vlucht 168, een landing maken in een rijstveld na een motorstoring. Twee mensen raakten ernstig gewond.
  • Op 8 april 2012 werd een DHC-6 Twin Otter meermaals beschoten tijdens het uitvoeren van de landing op het vliegveld van Mulia, in de provincie Papoea. Beide piloten werden hierbij verwond, waardoor zij de controle over het toestel verloren. Het toestel raakte een gebouw op het vliegveld, waardoor ook andere inzittenden verwondingen opliepen.
  • Op 16 augustus 2015 stortte een ATR42-300 neer in bergachtig gebied in de provincie Papoea. Het toestel was onderweg van de luchthaven van Jayapura naar Oksibil. De 54 inzittenden kwamen om het leven.

Vloot[bewerken | brontekst bewerken]

De vloot van Trigana Air Service bestond in juli 2015 uit:

Zie de categorie Trigana Air Service van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.